понедельник, 29 февраля 2016 г.

Яке прекрасне наше слово!

Відзначення Дня рідної мови у Щорській районній гімназії розпочалося з інформ-досьє  про історію української мови. Гімназійне радіо жваво розповідало  про те, які  перепони долала вона на шляху свого розвитку, скільки зазнавала поневірянь, як оживала і вставала з колін.
Учителі мовно-літературної кафедри Н.В. Чулінда, І.В. Пилипчук, С.В. Водоп’ян  разом з гімназистами провели ряд  заходів. Юнкори 10 класу випустили  інформаційний вісник „Звучи, рідна мово!” Учні 8-А класу перевірили свої знання, взявши участь у мовній вікторині „Подорож океаном  рідної мови”, а 6-Б класу – у вікторині „У світі цікавих слів і висловів”. Гімназисти 5 класу стали учасниками конкурсу скоромовок-спотиканок, учні 10 класу провели конкурс творів-мініатюр „Чи варто захоплюватися вживанням запозичених слів?” У шкільній бібліотеці оформлено тематичну виставку (ідея І.В.Артеменко). Ось маленький приклад того, як наші школярі шанують рідну мову.
На знімку: Єлизавета Куліковська (11 клас) – переможець районного конкурсу „А я просто україночка” та Вікторія Мохнюк (11 клас) – диплом ІІ ступеня обласного туру Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури разом з педагогом Н.В. Чуліндою.
Фото Леоніда ШЛОМИ

Комментариев нет:

Отправить комментарий