воскресенье, 28 февраля 2016 г.

ПОЖЕЖІ

Минулорічні наслідки пожеж сухої трави погано вчать деяких обділених розумом мешканців району.


Так, 20 лютого 2016 року після 3-ої години ночі на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання сухої трави на площі 3 га поблизу с.Гвоздиківка. Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. На гасіння залучався караул пожежно-рятувальної частини зі Щорса. Вогонь приборкано завдяки підручним засобам пожежогасіння («хлопушками»). У зв’язку з цим нагадумо, що згідно зі ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає накладення штрафних санкцій на винуватців. Вкотре звертаємося до громадян проявляти обережність у поводженні з вогнем при перебуванні в екологічних системах.
А 21 лютого о 21 год. 39 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання у господарчій будівлі в с.Тихоновичі по вул.Матросова. Власниця, 1926 року народження, пенсіонерка. Горів великий сарай розміром 10 х 4 м, стіни дерев’яні, покрівля дерев’яна. Причина пожежі – встановлюється. Вогнем повністю знищено цю господарчу будівлю. Завдяки спільним оперативним та злагодженим діям чергового караулу ДПРЧ м.Щорс та працівників місцевої пожежної команди з с.Тихоновичі (керівник – А.М. Бондаренко), які першими прибули на місце виклику, пожежу було локалізовано в найкоротший термін та недопущено поширення полум’я на житлові будинки.
Вчергове звертаюсь до керівників сільських громад, підприємств та організацій з нагадування щодо необхідності утримання в постійній оперативній готовності наявної пожежної техніки, адже це дозволить значно мінімізувати негативні наслідки та збитки від пожеж.
Р.СИЛЕНКО, начальник пожежно-рятувальної частини

Комментариев нет:

Отправить комментарий