понедельник, 29 февраля 2016 г.

Що очі бачили – той спогад назавжди


Концерт-реквієм, організований у районному Будинку культури з нагоди Дня пам’яті Небесної сотні, зворушливо нагадав про той період, який пережила Україна два роки тому.
Тоді українці
не просто чинили супротив режиму зрадника Вітчизни Януковича. Тоді вони продемонстрували, що дійсно є народом вільним і хоробрим. Лише володарі сміливих сердець могли голіруч протистояти озброєним автоматами ворогам. Поміж загиблих у ті криваві  дні були  звичайні люди – робітники, студенти, підприємці, інтелігенти, але кожен  з них став до бою, бо вірив у краще майбутнє рідної країни. Вони мріяли про свою державу – без криміналу, європейську, чесну, успішну. І своїм  прикладом засвідчили, що ніщо, навіть військова  інтервенція Росії, ніколи нас  не зламає.
... Концерт-реквієм  у РБК переконливо довів - найкраще будь-яку подію можна змалювати в  естетичних категоріях. Музика, спів, проекція тематичних фото і постерів на стіні – все це разом створило належну атмосферу. Саме мистецтво, немов проникає до душ людей і кличе вперед, до світла. До речі, у буремні часи Євромайдану  білоруський гурт „Ляпіс Трубецькой” і польська група „Тарака” подарували хіти – „Воїни світла” і „Подай руку Україні”. І в значній мірі саме ці мелодії супроводжували людей у протистоянні злочинцям. А найголовніше – наш національний гімн – „Ще не вмерла Україна” – почав сприйматися дійсно як символ перемоги і єдності держави. І правильним був висновок – це наша земля і наша країна. Начальники Януковича не просто правили нами, вони хотіли, щоб їхні діти правили нашими дітьми. Але так вже не  буде. Україна – для всіх, для  тих, хто її  любить і вважає своєю Батьківщиною.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий