понедельник, 15 февраля 2016 г.

Кримінальний огляд

Кінець січня й початок лютого позначився для нашого району цілим набором скоєних злочинів. Серед іншого треба згадати про активізацію телефонних шахраїв. Так, 26 січня у Щорсі після 11-ої години дня хтось зателефонував пенсіонерці (1948 р.н.) й сказав, що її син скоїв злочин, а для залагодження проблеми терміново треба переказати на банківський рахунок 8 тисяч гривень. На щастя, старенька не повірила.
Після цієї події не минуло й години, як в оселі ще однієї літньої мешканки міста (1942 р.н.) пролунав телефонний дзвінок, і якийсь чоловік, представившись правоохоронцем, заявив: її син порушив закон, але справу можна «розрулити», перерахувавши «куди треба» 8 тисяч гривень… До речі, схожих дзвінків у Щорсі було ще декілька, і що цікаво – шахраї називали правильні імена синів, які потрапили в погану ситуацію. Тобто інформацію про місцевих мешканців та номери мобільних телефонів їхніх матерів злочинцям зібрав хтось тутешній, спільник зловмисників.
Також наприкінці січня співробітники поліції встановили, що кудись зникла рушниця МЦ-2112, яка належала мешканцю Гвоздиківки, що помер восени минулого року. Тепер цю одиницю зброї шукатимуть. Не припиняються і крадіжки. Посеред білого дня у Кучинівці хтось заліз до хати одного чоловіка(1988 р.н.) і вкрав ліхтар, свинячу голову, потім – і чотирьох курей з сараю. Схожа оказія трапилася в ніч з 2 на 3 лютого в Суничному, де злодій зірвав замки з погреба приватного обійстя й проник усередину… А 1 лютого з хати 33-річного мешканця Жоведі вкрали електрорубанок. Не пощастило приватному магазину в Кучинівці: у ніч з 3 на 4 лютого злочинці зламали два замки на дверях з тильного боку будівлі й успішно ретирувалися з місця події, несучи здобич у вигляді продуктів харчування. Постраждала і мешканка Щорса, 1981 р.н., в якої 4 чи 5 лютого поцупили з двору пару кролів. Негідники зазіхнули навіть на будівлю Новомлинівської сільради – в ніч з 3 на 4 лютого. «Розкурочили» замки на трьох дверях, навіщось зрізали дроти електропостачання…
На автошляхах же сталися такі події: 1 лютого між Щорсом і Корюківкою, під Шкробовим, близько опівдня проїжджаючі водії бачили перевернуту синю «Таврію». А того ж числа, але вже у темну пору доби, під кафе «Вітамінка» сталася дорожньо-транспортна пригода без постраждалих: легковик «Тойота», за кермом якого перебував місцевий мешканець, рухаючись з місця, зачепив автомобіль ВМW. Оскільки власники транспортних засобів не змогли порозумітися між собою, у ситуацію довелося втрутитися співробітнику державтоінспекції.
Дивне коїться і в угіддях нашого краю. До правоохоронців звернувся мешканець Щорса, 1965 р.н. Чоловік заявив про те, що в останній день січня він полював на території Корюківського району – в межах приватного мисливського господарства «Бреч», а якийсь єгер застрелив його собаку.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий