понедельник, 22 февраля 2016 г.

Пам’ятники Леніну і Щорсу демонтували і поклали на зберігання

Понеділок (15 лютого) для доброї частини щорсівчан і гостей міста виявився занадто емоційним і подієвим. Сталося те, про що не один рік поспіль говорилося  з різних трибун і з різних місць – різними політиками, різними людьми, навіть байдужими до комуністичних ідей, однопартійного минулого, вождів  тієї системи.



Приїхала потужна техніка (кран, величезна автівка), прибули зварювальники і в присутності енної кількості спостерігачів було демонтовано багатотонний пам’ятник Володимиру Леніну. Ілліча не трощили, не відбивали від  нього шматки (таке ми бачили  по телевізору в інших місцях України), а акуратно поклали на кузов вантажівки і  доставили на зберігання у „Комунальник” (очільником цієї структури є А.Дуля). До речі, поклали не на сиру землю, а на спеціально зроблений дерев’яний підмосток. Словом, все зробили культурно.
Доля демонтажу спіткала ще один відомий у райцентрі пам’ятник – Миколі Щорсу. Він стояв на пероні залізничного вокзалу. Процедуру виконали самі працівники станції. Помістили бюст у колишньому „червоному куточку”, де він благополучно  знаходиться й дотепер. Оціночна вартість цього експонату досі не відома, як не відома вартість пам’ятника Леніну. З яких матеріалів зроблені ці пам’ятники, теж достеменно не відомо. За словами міського голови Олександра Медведьова, незабаром буде створена спеціальна комісія, яка й розбереться, чи є в якомусь із них бронза,  загалом які у них сплави. Олександр Медведьов підкреслив: „Питання про продаж пам’ятників на сьогодні не стоїть”.
Олена КОМПАНЕЦЬ, фото Леоніда ШЛОМИ

Комментариев нет:

Отправить комментарий