вторник, 9 февраля 2016 г.

Карантин тривав. Але не скрізь

На фоні повідомлень про поширення в нашому краї хвороб таких як грип і ГРВІ, «Промінь» 2 лютого попрохав прокоментувати ситуацію в навчальних закладах району начальника відділу освіти РДА Т.А.БУЛДЕНКО.

За її словами – дійсно, практично відразу після завершення шкільних канікул у деяких місцевих школах почали фіксувати зниження рівня відвідуваності уроків учнями. Причина – чимало дітей захворіло. Відповідно до діючих у галузі освіти норм і правил були вжиті внеобхідні заходи. Зокрема – вологе прибирання з використанням дезінфікуючих засобів у приміщеннях навчальних закладів, регулярне провітрювання тощо. Школярам та персоналу було рекомендовано носити захисні маски. Разом з тим в окремих школах кількість тих, хто занедужав, перевищила 30% від загального списочного складу учнів, тож і довелося там оголосити карантин – з метою запобігти поширенню хвороб, які передаються повітряно-крапельним шляхом. Спочатку зайняття припинилися в комплексі «школа-сад» села Рогізки (з 14 по 20 січня), потім – у міських школах № 1 та № 2, гімназії, районному центрі дитячої та юнацької творчості, станції юних техніків, спортшколі, суниченському комплексі «школа-сад» (з 26 січня по 1 лютого). Згодом (з 28 січня по 3 лютого) припинено процес навчання у міському комплексі «школа-сад», з 1 по 7 лютого карантин оголошено в Петрівській, Смяцькій і Великощимельській школах. А у Щорсі та Суничному карантинні заходи продовжено до 7 лютого. У решті закладів освіти (по селах Кучинівка, Тур`я, Тихоновичі, Єліне, Нові Боровичі, Нові Млини, Сновське та Гірськ) ситуація більш-менш нормальна.
Пропущені уроки під час вимушених канікул взимку школярам доведеться надолужувати в майбутньому – подекуди в окремі дні вводитимуться додаткові заняття, весняні канікули доведеться трохи скоротити, а деякі суботи можуть стати навчальними. Наразі в школах розробляються графіки, які допоможуть повернути освітній процес до нормального стану.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий