понедельник, 29 февраля 2016 г.

Слава Україні!

Майдан гідності в українському письменстві
До Дня героїв Небесної сотні та Дня рідної мови у центральній бібліотеці відбулася літературна презентація «Майдан гідності в українському письменстві». Розпочалась вона переглядом відеофільму «Євромайдан: це відео повинен побачити кожен», який ще раз нагадав про події, які відбувались на Майдані два роки тому.
Свідченням злету патріотизму внаслідок нього, серед іншого, став і реп «Герої не вмирають», який склали і читали Дмитро Циганок та Богдан Степаненко -  старшокласники Тихоновицької школи. Як туга матері за загиблими на майдані синами, лунала пісня та вірші Оксани Максимишин «Мамо, не плач». А пам`ять про ті події назавжди збережуть твори сучасних авторів Владислава Івченка, Андрія Кокотюхи, Люко Дашвар, Андрія Нечая, антологія майданових віршів «Небесна сотня», яка включила і поезію нашого земляка Миколи Максимця, які були представлені провідним бібліотекарем Наталією Коваленко.
Відкриттям для присутніх стала патріотична лірика Ольги Лантух, бібліотекаря з Наумівки Корюківського району, для якої малою батьківщиною є наш край. Без сліз не можна було слухати проникливі слова її віршів і пісень про єдність і мужність українців, героїзм захисників країни, високу моральність і віру в краще майбуття.
То хай же жовто-синьо майорить
Наш символ український прісно й нині!
Ми вистоїм! І ми ще будем жить,
І ствердно скажем: «Слава Україні!»

Комментариев нет:

Отправить комментарий