понедельник, 8 февраля 2016 г.

Вміють працювати і заробляти

Судження про те, що для розвитку будь-якої серйозної справи необхідні політична й економічна стабільність, запереченню не підлягають. Як не підлягають сумнівам відмінні результати господарювання цих працьовитих людей – представників колективу  ДП „Щорський райагролісгосп”, де незмінним директором є заслужений працівник лісового господарства України В.В. Приходько.  
Лісника обходу №28 Станіслава Кривошея, робітника Михайла Жданова, тракториста Дмитра Ткаченка і їхнього авторитетного наставника – майстра лісу Миколу Кириченка ми зустріли у справді чарівному куточку природи, наче випадково зроненому синім птахом щастя. Там все злилося у блискучо-білому килимі зими, там все було схоже на саме денце меланхолії, тоненьку павутинку казки.  
Хлопці працювали на повну силу,  здійснюючи санітарну рубку дерев, котрим вже виповнилося більше 50 літ. Колись ці сосни, берези пустили свої коріння на місці так званого сільгоспкористування, а незабаром мають перетворитися на деревину і відправитися до лісгоспу.






У ДП «Щорський райагролісгосп» вимоги до професійної підготовки – високі. Тут триває постійне удосконалення технологій та підвищення нормативів якості, тут добре розуміють істину: «Проспиш сьогодні - завтра вже не доженеш». Можливо, не всім такий підхід подобається, але життя показує, що саме так має бути у справжніх господарників, висококласних робітників. Тон всьому задає директор, заслужений працівник лісового господарства України Володимир Приходько – вимогливий, принциповий, трудоголік такий, що ще пошукати треба! Йому не сидиться без діла, і працювати він звик від зорі до зорі, показуючи приклад іншим, ведучи їх за собою – вперед і тільки вперед, не зважаючи на різні труднощі. Власне, ліс – то все його життя…
- Нині всім важко. Однак думаю, що наше підприємство триматиме оберти, бо має добру базу, добрий колектив, де всі, як добірні гвинтики одного потужного механізму, де всі, як одна сім`я, - говорить В.В.Приходько.
Розповідає, що лише за 2015 рік створено 143,7 га нових лісових культур (при плані 133 га), у тому числі 1,1 га плантацій новорічних ялинок. Вирощується посадковий матеріал на своїх розсадниках (0,33 га), а також є теплиця. Насіння основних порід заготовлюється своїми силами. Приміром, насіння сосни назбирали аж 41 кг, ялини – 3 кг, липи дрібнолистої – 8 кг. За словами директора велику увагу лісгосп приділяє проведенню рубок догляду  за молодими насадженнями. У цифрах це виглядає ось як: освітлено 38,7 га при плані 35 га; прочищено 16 га при плані 15 га; проріджено 48,8 га при плані 40 га; прохідні рубки проведено на 11,6 га при плані 6 га.
Також завжди на контролі й санітарний стан лісів (вибіркові санітарні рубки), і створення мінералізованих смуг (їх розбили на площі 122 км при плані 100 км), і догляд за мінсмугами, і розвішування шпаківень та синичників тощо.
А ще у Володимира Володимировича є надія, що і надалі все перераховане розвиватиметься у необхідних обсягах, що такими ж позитивними будуть вищенаведені показники, й зрештою «згори» ,якщо не допомагатимуть, то хоча б не заважатимуть втілювати задумане.
Показники діяльності 
ДП «Щорсрайагролісгосп» за 2015 рік:
Реалізація товарної продукції – 12288,1 тис. грн. (215,6%), у тому числі деревообробка – 1526 м3 (153%), розпилювання на суму 804 тис. грн. (179%); реалізація деревини від усіх видів рубок – 42759 м3.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий