пятница, 9 августа 2013 г.

Наша команда взяла бронзу на Всеукраїнських змаганнях «Сокіл – Джура»

Джурами в Україні називали молодих вихованців, зброєносців і помічників досвідченого козака. Отримати такий статус міг лише той, хто пройшов певні випробовування – як фізичні, так і моральні. У цьому році Всеукраїнська гра «Сокіл-Джура» відбулася на базі Дубенської фортеці у м.Дубно Рівненської області.


У ній взяли участь 22 команди (рої) із 18 областей. Чернігівщину представляв рій «Чупрундир» Щорської районної гімназії, який переміг в обласному етапі.
На змагання вирушили 8 учнів та наставники В.І. Кравець, М.М. Єрмак, а очолювала делегацію методист «Центру дитячого та юнацького туризму і екскурсій» О.І.Дорошенко.
Розпочався захід з урочистої ходи команд в супроводі військового оркестру до центральної площі міста. Надалі учасники продемонстрували свої історичні знання у грі «Відун», виступили у творчо-мистецькому конкурсі «Ватра», змагалися в наданні медичної допомоги, долали смугу перешкод, орієнтувалися на місцевості, стріляли з пневматичної зброї, провели гру «Квест», добряче постаралися в обладнанні табору. Крім планових заходів, було організовано 18-км похід на козацький редут біля с.Семидуби, бій «лава на лаву», екскурсії до військової частини, на Дубненський форт та у Дубненський замок. Вдалося побувати і на фестивалі «Тарас Бульба». На військовому полігоні учасники змагань мали можливість постріляти зі справжнього автомата АК-74. Учасники гри отримали великий запал позитивної енергії та повернулися додому у піднесеному настрої.
«Джура – 2013» є системною формою позашкільної роботи з військово–патріотичного та морально–етичного виховання учнівської молоді, важливим засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий