пятница, 16 августа 2013 г.

Смачненьке м’ясо - до вечері

Дехто з наших співвітчизників, побувавши у Франції, повернувся додому, сповнений не лише туристичних вражень. Поміж багажу подарунків у них знайшлося місце і для нотатника з кількома рецептами тамтешніх кухарів. Кого зацікавила французька кулінарія – читайте далі.
Пропонуємо читачам «Променя» оцінити дві м’ясні страви. У першому випадку основний інгредієнт – це телятина, а в другому – фазан. (Стосовно, де ж його знайти у нас – отого фазана, то охочі можуть поцікавитися у вищому профучилищі лісового господарства, де облаштовано фазанарій).


Отже, готуємо філе «Фламбе». Спочатку в кожному з чотирьох порційних шматочків телячого м’яса (по 150г) ножем робиться надріз, який треба заповнити плавленим сиром (по півтори столові ложки), краї отвору з’єднуються дерев’яними шпичками. Потім на сковорідці розтоплюється вершкове масло (4 столові ложки) й на ньому обсмажується м’ясо (6 хвилин). Надалі солимо, перчимо й додаємо дві дрібно порізані цибулини. Коли цибулька набере золотистого відтінку – на сковорідку вливають 50 грамів коньяку й підпалюють його. Як згасне вогонь – м’ясо знімають і поміщують у тепло. (Можна загорнути у фольгу). У соус на сковорідці заливають 200 грамів червоного напівсухого вина, доводять суміш до кипіння, додають склянку вершків. Соус трохи проварюється, солиться й ним заливають подане м’ясо.
А фазана з фруктами доведеться готувати трохи довше. Обскубаного, випатраного й підготовленого (вимаринуваного) птаха натирають перцем та сіллю, кладуть на сковорідку й обсмажують з усіх боків 5 хвилин на трьох ложках розтопленого вершкового масла. Після цього облити тушку коньяком (30 грамів) й підпалити. Згасне вогонь – дістати фазана, а в соус додати 2 чайні ложки борошна, 50 грамів апельсинового соку, 50 грамів білого напівсухого вина, півстолової ложки смородинового варення, розмішати й довести до кипіння. Надалі в посудину повертають птаха, кладуть жменьку ягід білого винограду й відправляють у духовку на 30 хвилин. Час від часу його поливають соусом. Коли все буде готове – на стіл цю страву подають з фруктовою нарізкою. (Бажано – апельсин). Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий