четверг, 22 августа 2013 г.

Енергонезалежність

Під час наради з керівниками закладів соціальної сфери району голова райдержадміністрації Олександр Грабовський наголосив, що Президент України ставить завдання щодо енергетичної незалежності України, що передбачає зменшення споживання природного газу.


Оптимізація енергопостачання та енергоспоживання відіграє важливу роль у процесі соціально-економічної модернізації - говориться в цьогорічному посланні Президента України до Верховної Ради. Зважаючи на підвищення цін на енергоносії, Щорський район постійно йде шляхом зниження у паливному балансі частки природного газу. З метою зменшення витрат паливно-енергетичних ресурсів ведеться робота щодо ефективного використання енергоресурсів закладами освіти, охорони здоров’я, соціально-культурної сфери. Розглядається можливість співпраці району в цьому питанні з енергосервісною компанією “Укртепло-Хмельницкий” в частині переводу газових котелень закладів освіти і культури на часткове використання твердого палива (пілетів).
Модернізацію газових котелень бюджетної сфери планується вести в Щорській районній гімназії, Щорському історичному музеї, Петрівському НВК, Новоборовицькій ЗОШ та Новоборовицькому будинку культури, твердопаливного котельного обладнання в Тур’янській ЗОШ.
На 2013 рік район отримав додаткову квоту по впровадженню енергоефективних технологій та відновлювальних джерел енергії в рамках програми ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2». Реалізуються 2 мікропроекти в селах Тихоновичі та Рогізки з реконструкції опалення шкіл із застосуванням новітніх піролізних котлів. Проведено енергоаудит, виготовляється проектно-кошторисна документація.

Комментариев нет:

Отправить комментарий