четверг, 22 августа 2013 г.

Практичні питання

Нещодаво відбулася чергова нарада-семінар з сільськими головами. Значна частина населення району має у власності земельні ділянки або користується землею на правах оренди, тому на часі актуальною є сплата земельного податку. Плата за землю зараховується до місцевих бюджетів. На цьому наголосив заступник начальника Корюківської ОДПІ – начальник Щорського відділення Сергій Привала та нагадав, що останній день сплати – 30 серпня. Надалі про дотримання вимог закону «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» поінформувала начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби райуправління юстиції Юлія Реута.


Одним із питань порядку денного засідання став розгляд проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. (На виконання рішення ради регіонів під головуванням Президента Віктора Януковича від 21 березня 2013 року.) Представив проект Концепції керівник апарату райдержадміністрації Андрій Миргородський. Він зупинився на основних моментах проекту Концепції, який має реалізовуватися двома етапами до 2020 року. Пояснив, що її метою є визначення напрямів, механізмів та строків формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади, спроможної забезпечити надання якісних та доступних публічних послуг, а також узгодження інтересів держави та територіальних громад. На нараді були також розглянуті зміни в Пенсійному законодавстві, епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней, якість надання сільрадами річної звітності та реалізація казначейських зобов’язань. Всі виступаючі звернули увагу на необхідність переходу на електронну форму звітності.
В роботі наради взяв участь голова райдержадміністрації Олександр Грабовський. Він вів розмову про виконання в районі доручень Президента щодо створення належних умов життя для мешканців сільських населених пунктів шляхом залучення аграрного бізнесу до вирішення проблемних питань територіальних громад. Підбив підсумки роботи семінару голова районної ради І.Г.Орда.

Комментариев нет:

Отправить комментарий