четверг, 22 августа 2013 г.

Щорсівчани повинні знати правду про обранця громади

Здавалося б, у наших взаєминах з головою міста Р.Зубом вже поставлені всі крапки над «і». І не мною. А нашими правоохоронними та контрольно-ревізійними органами. Так ні ж! В статті, надрукованій у «Промені» 3 серпня 2013 року, голова міста спробував виправдати свої протизаконні дії і вкотре очорнити мене. Не треба, Романе Івановичу, вводити читачів газети і своїх виборців в оману. Не можна без обурення читати неправдиві, якщо не сказати гостріше, факти, наведені Вами.
Ось з перших же рядків Ви вихваляєтеся, що в місті нарешті наведено порядок. Ви закрили очі на бур`яни, а як асфальтуються дороги, можна побачити, проїхавши, приміром, від центральної площі до залізничного переїзду. До речі, проекти щодо благоустрою міста складалися ще екс-мером Т.М.Кліщенко. А от щодо нових проектів, то поки що нічого не чути. З чим можна погодитися, так це з пожвавленням розважальних заходів з ініціативи Р.Зуба.
Про його елементарну неосвіченість, приміром, щодо розподілу бюджету видно навіть з його опусу. Це лише недолуга людина може писати, що для гідропарку знімаються кошти з харчування дітей в дитсадках. Бюджетом виділяються кошти на всі підрозділи міськради, і ніхто ні в кого не забирає. Для міського бюджету, який складає більше 8 млн. грн., 125-130-160 тис грн. для парку – це копійки. А зарплату директор сам собі не затверджує. Меру не зрозуміло, що є Постанова Кабіміну, тарифні сітки, коефіцієнти, розряди. Виправдовуватись не буду, але хочу сказати, що зарплата у керівника закладу культури набагато менша, ніж у тих працівників, на котрих посилається мер.
Про те, як господарюють у міськраді Р.Зуб, секретар В.Москаленко та інші, можна дізнатися з акту ревізії, яку провела державна фінансова інспекція в цьому році. Не вистачить місця в газеті, аби перерахувати порушення бюджетної дисципліни. Мер переймається, що на утримання гідропарку не вистачає коштів. А ревізори їх знайшли. Приміром, не сплачена орендна плата за землю меблевою фабрикою (158 тис. 320 грн.), пп О.М.Смирновою (109 тис. 157 грн), «Чернігівоблбудом» (43 тис. 377 грн). В акті ревізії зазначається, що мають місце незаконні списання пального, показники, зазначені в подорожніх листах, перевищують показники спідометрів автомобілів на 722 км. Воно й не дивно, коли працівники апарату їздять на обід на авто від міськради… до «Вітамінки» й до гідропарку. З цього приводу пригадується екс-мер І.М.Буштрук (нехай земля йому буде пухом), який все місто вимірював пішки, відвідуючи виборців, які й досі згадують його добрим словом.
Левова частка статті Р.Зуба присвячена прикрому випадку, який стався зі мною в 2011 році, коли мене елементарно підставили за правдивий виступ. Я народилася в місті і живу. Знає мене громада – хабарник я чи ні? Хотілося б нагадати меру народну мудрість: «Від в’язниці і торби не зарікайся». Та й що ті кілька сотень гривень. До речі, з особистої кишені, порівняно з тисячами бюджетних коштів (про що свідчить акт ревізії), які незаконно одержала, приміром, секретар міськради В.Москаленко як держслужбовець… без відповідного стажу і професіоналізму. Мовляв, має право як науковець. Спитати б, яка тема її дисертації і коли вона її захистила. А Р.І.Зуб прикриває це порушення, яким завдано міськраді матеріальної шкоди (збитків) на суму більше 20 тис.грн. Р.І.Зуб поводить себе зухвало, не слухає порад більш досвідчених колег. Як результат, йому винесено кілька приписів Чернігівською інспекцією з питань праці, судом оштрафований на 510 грн. за незаконні дії.
Не приймаю докір, що не звітувала за роботу парку про результати своєї фінансово-господарської діяльності. Ще один штрих некомпетентності мера: хто ж, як не він, повинен виносити такі питання на сесію чи виконком? Я є депутатом, і ніхто жодного разу з керівників на сесії не звітував про результати фінансово-господарської діяльності підприємства. Мер, мабуть, не знає, що звіти здаються до контролюючих органів щомісяця, щокварталу, за півріччя і за рік.
Чисто по-людськи могли б поставитись до мого прохання про надбавку до зарплати перед виходом на пенсію, тим більше, що це не виходило за межі закону. До речі, хочу сказати, що надбавки отримують керівники інших підрозділів та посадові особи міської ради, а напруженості в роботі міськради громада не бачить.
У своїй статті Роман Іванович вказує, що я спробувала оскаржити рішення сесії міськради і програла. Ще один факт незнання закону. Рішення суду не набрало законної сили, бо воно оскаржене мною. А Ви, пане Романе, не говоріть гоп, поки не перескочите. У Києві розберуться і про Вашу підробку рішення сесії.
Лукавить Роман Іванович щодо відряджень, коли стверджує, що вояжує не за бюджетні кошти, а за власні і спонсорські. А як же бути з розпорядженнями міськради про фінансування поїздок до Києва, Москви, Естонії, Львова, Івано-Франківська, Польщі і до Чернігова тощо. Користі від цих поїздок ми ще не бачимо.
Відповідно до довідки головного бухгалтера міськради, голова Р.І.Зуб перебував у Києві у серпні 2012 року два дні, сума виплачених коштів 175 грн. У листопаді 2012 року міський голова перебував у відрядженні в Москві на запрошення свого товариша 4 дні, сума добових 1960 грн. У січні 2013 року перебував у відрядженні в Естонії, про що видав розпорядження №2-к від 11.01.2013 року, в якому вказав, що відбуває у відрядження терміном на 9 днів. Сума добових 2445 грн. Перелік можна продовжити, але я вважаю, що досить фактів, які говорять про «чесність» і «порядність» обраного нами мера.
Чітко одержував мер зарплату за дні, проведені у Києві на телебаченні, коли брав участь у програмі Савика Шустера «Адреналін» на тему «Педагог чи педофіл». Можна було б зрозуміти, аби мова там йшла про комунальні платежі, благоустрій, а що корисного він почерпнув з вищезгаданої зустрічі?
Так Роман Іванович і не відповів, куди поділася спонсорська допомога для парку, а там далеко не весь перелік, який я вказала, бо відкриваються все нові і нові факти.
Кожна робота вимагає удосконалення, поліпшення. Але для цього треба мати певні обґрунтування, матеріальну базу, врешті-решт, як зараз вимагає час, бізнес-план. Р.І.Зуб мріє гідропарк віддати у користування приватнику. А чи буде користь – невідомо. А саме до цього призвела недолуга реорганізація, під час якої мер грубо порушив усі норми чинного законодавства. Хай же він розкаже громаді, в який спосіб заволодів печаткою парку (вихопив з-під рук бухгалтера, а це я називаю викраденням, незаконним заволодінням). Чому Ви не прозвітуєте перед громадою, скільки коштів витрачено із міського бюджету на розвиток, процвітання парку. Ні копійки. А те, що Ви обіцяєте виборцям, справа майбутнього. Як зараз жити парку, на чому заробляти кошти, утримувати його в належному стані? Ви ж, як власник, не створили ніяких умов. На мої запитання, які будуть подальші вказівки, треба, мабуть, брати людей, наводити порядок, відповідь мера: «Дальнейшие указания будут в письменном виде. Заработаете деньги, тогда будете брать, а сейчас наклоняйтесь и косите траву.» Оце такий менталітет нашого обранця. Життя доводить, що на такі посади повинні обиратися громадяни з певним життєвим виробничим досвідом, виховані, людяні.
Хочу нагадати шановному Роману Івановичу, що, дякуючи клятві нардепа О.Ляшка, який обіцяв з обранням Вас мером, заасфальтувати вул.Лермонтова, громада Вам повірила і доручила таку високу посаду, сподіваючись, що Ви – людина слова, а що з цього вийшло – бачимо всі.
Аби у Р.І.Зуба вистачило розуму по-доброму зі мною поговорити, то всієї цієї тяганини не було б. А так, нехай мер одержує добрий урок на своє подальше життя.
Я думаю, що ми з Романом Івановичем все розповіли одне одному і виборці оцінять, хто правий, хто винен і хто пише правду, а хто грішить перед Богом.
Я розумію, що молоді люди не дуже люблять пенсіонерів, їм у такому віці ще тяжко втямити, що ними всі будуть, але вихована, культурна людина завжди буде поважати людей, цінуючи їхній досвід, набутий за довгі роки праці, а стаж у мене складає 45 років.
Ваше заперечення про те, що на облаштування пляжу не витрачено жодної копійки, не відповідає дійсності. По пляжу є факт нецільового використання коштів, але цим будуть займатися контролюючі органи, які скажуть, хто правий. І не я збурила громадську думку, а Ви самі в цьому винні. Підрахуйте, скільки збитків Ви завдали місцевому бюджету через своє свавілля, некомпетентність.
Ви багато обіцяєте виборцям, але це справа майбутнього, а що зараз з парком, коли Ви його кинули напризволяще, що зараз буде з ним, поки Ви дійдете до поставленої мети? Ваш караван йде, а куди він зайде?..
Г.Ісаченко, директор парку

Комментариев нет:

Отправить комментарий