пятница, 9 августа 2013 г.

Рок-концерт під спалах феєрверку в Щорсі

Минулої суботи погода над Щорсом видалася дощовою, але час від часу літнє небо прикрашала райдуга. Це був ніби знак – попри кліматичні примхи день завершиться добре. А у вечірню пору щорсівчани почали збиратися в центрі міста, приваблені голосними звуками сучасної музики: розпочався анонсований заздалегідь рок-концерт.



Як сказав у своєму коментарі «Променю» міський голова Роман Зуб, вже другий рік поспіль мерія підтримує ініціативу місцевої молоді й організовує у Щорсі майданчик, на якому можуть виступити як відомі, так і починаючі рок-колективи. Захід відбувається на засадах самофінансування (з бюджету кошти не витрачаються) – за внески спонсорів і при сприянні добровільних помічників. А співаки та музиканти виступають без гонорару. Саме таким чином і вдалося зробити ще один подарунок шанувальникам сучасної естради.
Того вечора на імпровізованій сцені виступив оригінальний гурт «Шпилясті кобзарі» (більш відомий публіці завдяки своїй участі в телевізійному проекті «Україна має талант»), групи «Атріум» і «Стихія» (Чернігів), «Мрія життя» (Ніжин), Kozavkanave (Городня). Окремої згадки заслуговує «Біла вежа» з Києва. Її творчий доробок відзначили не лише присутні на концерті глядачі, а й фахівці-музиканти. Приємно зазначити, що концерт відвідали не лише молоді люди та підлітки, а й ті, кому не просто за 40, а й навіть за 60. Напевно, саме ця музика нагадала їм про молоді роки, про емоції, мрії та переживання тієї пори, коли життя здається вічним, а обрій - близьким… По ходу концертної програми організатори проводили конкурси для публіки, жартували. Було цікаво і весело, хто хотів – танцював, хто хотів – підспівував. Панувала атмосфера невимушеності, доброзичливості. Ближче до опівночі зоряне небо почали розмальовувати салютні залпи, а фінал концерту прикрасив шикарний феєрверк.
Завершуючи цю оповідь, слід згадати, що підтримали ідею проведення рок-концерту в Щорсі гість з Америки Леррі Х’юстон, О.Єременко, О.Дугель, М.Ушак, А.Дубина, О.Закружний, С.Клименко, П.Каляко, С.Тєлєгін та ще чимало інших небайдужих до громадського життя мешканців міста. Спасибі їм велике.

Комментариев нет:

Отправить комментарий