пятница, 2 августа 2013 г.

Оновлені дороги витримали випробування дощем

У районі продовжують грейдерувати ґрунтові дороги. Акція, ініційована і профінансована народним депутатом України Ігорем Рибаковим на прохання громад, пройде по території кожної сільради.

На Щорсівщині уже виконані роботи у 16 населених пунктах. Усього планується прогрейдерувати 33. Грейдери працюватимуть ще упродовж місяця. Люди позитивно сприймають таку ініціативу свого народного депутата. Прогрейдеровані дороги витримали випробування дощем. Якщо раніше на складних ділянках після негоди було повно багнюки — зараз ситуація змінилася.
У кожній сільраді створено ініціативні групи, які мають контролювати якість виконання робіт дорожними бригадами. Щоб уникати скарг, вони мають для цього усі необхідні повноваження.
Ситуація зі станом асфальтових доріг не тільки на Сіверщині, а й в Україні, катастрофічна. Якщо ями на шляхах між райцентрами місцями залатали, то між селами — все залишилося як і було. Та й те, що зроблене, довго не витримає випробування великовантажними автомобілями. До речі, саме їх влада звинувачує у критичному стані доріг. Про це йдеться у статті «Від доріг залишилися одні напрямки» (сайт «Экономические известия»).
Керівник Укравтодору Євген Прусенко заявив, що зараз стан доріг в Україні найгірший за роки незалежності. І для того, аби привести їх до нормального стану, знадобиться 10 років для реконструкції та 500 мільярдів гривень, що в рази перевищує бюджет столиці за рік. Тому, за його словами, кошти потрібно виділяти поступово, приблизно по 50 млрд. щороку. Тож розраховувати, що найближчим часом сіверські дороги стануть рівненькими, — не доводиться. У даному кошторисі не закладені кошти на ремонт внутрішньосільських доріг. Це — у компетенції обласного та місцевих бюджетів. А суми у кілька десятків, а то й сотень мільйонів гривень — для них непідйомні. Тому асфальтове покриття ремонтуватимуть, але поступово. Так що, ймовірніше за все, водії найближчим часом продовжуватимуть їздити не по дорогах, а за напрямками.
У наших селах понад 50% — ґрунтові дороги. Єдиний вихід привести їх до належного стану сьогодні — грейдерування. Тому позиція Ігоря Рибакова і його акція «Грейдерування» базується як на підставі прохань жителів Сіверщини, так і загальноекономічної ситуації в Україні і в районі, зокрема.
В.ЛІВЕРУК

Комментариев нет:

Отправить комментарий