среда, 21 августа 2013 г.

Підвищити ефективність роботи

У липні 2013 року під головуванням прокурора Щорського району Сергія Клименка за участю голови райдержадміністрації Олександра Грабовського та голови райради Івана Орди відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів району, на якій обговорено стан розкриття, розслідування та припинення злочинів і корупційних діянь, усунення причин і умов, які сприяють їх вчиненню.

Як зазначив прокурор району Сергій Клименко, на сьогодні криміногенна ситуація є одним із негативних чинників, який серйозно впливає на ефективність діяльності органів державної влади, підриває авторитет та довіру людей до правоохоронних органів. Тому координаційну роботу правоохоронців у боротьбі із злочинністю та корупцією необхідно підняти на якісно новий рівень.
Вжиті раніше заходи на виконання покладених державою завдань дали свої позитивні результати. Зокрема, не допущено загального погіршення динаміки злочинності, в районі не скоєно жодного вбивства та розбою. Стан розкриття кримінальних правопорушень за результатами їх розслідування вище середнього державного та обласного рівня.
Водночас, попри вжиті організаційно-практичні заходи, спрямовані на зміцнення законності та правопорядку, ефективність роботи ще не в повній мірі відповідає вимогам сьогодення. Дієвих змін вимагає організація роботи, спрямована на боротьбу з організованою злочинністю, проявами корупції та хабарництва,
Ще не в повній мірі відповідає вимогам сьогодення стан виконання програм профілактики злочинності та правопорушень. Не зменшується кількість злочинів, які вчинені повторно та раніше судимими. Турбує стан підліткової злочинності. Потребує підвищення якість проведеного розслідування. Актуальним залишається питання щодо навчання застосування чинного кримінального процесуального законодавства. Розроблені та вжиті заходи повинні мати належний профілактичний вплив на оздоровлення криміногенної обстановки.
«В умовах дії нового кримінального процесуального законодавства нагальною є потреба у проведенні невідкладних профілактичних заходів з метою попередження злочинності. Діяльність усіх правоохоронних органів району має бути спрямована на викриття злочинів, у т.ч. пов’язаних з корупцією, виявлення організованих злочинних груп» – констатував Сергій Клименко.
За результатами наради прийнято рішення про вжиття конкретних заходів, спрямованих на зміцнення взаємодії між правоохоронними органами для поліпшення стану протидії злочинності та корупції в районі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий