пятница, 30 августа 2013 г.

Окраса свята - вишиванка

Понад 90% громадян України підтримали на референдумі в 1991 році Акт проголошення незалежності. Цей день став початком нової епохи для нашої Вітчизни. Відтоді 24 серпня ми відзначаємо наше національне свято - День незалежності. Минулої суботи Щорсівщина святкувала його в лісопарку - разом з 90-річним ювілеєм утворення нашого району.
У заході взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Грабовський, голова райради Іван Орда, міський голова Роман Зуб, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко, керівник Щорського відділення Чернігівського земляцтва в Києві Лариса Моцар, делегації з Добруського району Білорусії, Новозибківського, Злинківського та Стародубського районів Росії, колективи районних організацій, установ, підприємств, депутати, представники громадських організацій, політичних партій, ветерани війни та праці, молодь, багато мешканців району та його гості.

 






Програма свята була насиченою: виставки, паради вишиванок та дитячих візочків, конкурси приготування дерунів і малюнків на асфальті, квест від бібліотеки на знання історії рідного краю, концерт від місцевих аматорів, святкова торгівля, спортивні змагання й багато іншого.
Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам’ятного знака загиблим під час війни. У своєму вітальному виступі голова РДА Олександр Грабовський підкреслив: «Двадцять два роки незалежності були для нашого краю сповнені різноплановими й неоднозначними подіями, злетами і розчаруваннями, здобутками і втратами. Але ми нині чітко розуміємо, що рішення стати незалежними було правильним. Як наголошує Президент України Віктор Янукович у своєму зверненні до українського народу, усього за два десятиліття ми зуміли відродити власну державу. Завдяки патріотизму попередніх поколінь, завзяттю творців української державності ми довели, що можемо бути господарями на своїй землі».
В урочистій атмосфері Почесні грамоти облдержадміністрації вручили начальнику відділу освіти РДА А.М.Бібі, начальнику ЖЕД Г.І.Кошовій та інженеру-механіку псп «Яна Плюс» В.Г.Мелащенку.
Побажання миру і процвітання, сили та енергії, добробуту і здоров’я надійшли мешканцям району у вітальних посланнях від народного депутата Михайла Чечетова, голів облдержадміністрації та облради Володимира Хоменка та Анатолія Мельника, у виступі директора департаменту фінансів ОДА Валерія Дудка, директора терцентру Михайла Яковця. Не інакше, як братами і сестрами називали нас представники делегацій з сусідніх Росії та Білорусі й бажали залишатися завжди друзями. На свято були запрошені колишні керівники району, які працювали в роки незалежності на Щорсівщині. Вони були нагороджені вітальними подяками та подарунками.






Далі захід продовжили паради вишиванок і дитячих візочків. У вишитих сучасних сорочках і тих, яким вже майже 100 років, гордо крокували під українську пісню малеча і дорослі. Наймилішим видовищем були мами з дітками та їхні прикрашені візочки. За гарне їх оформлення М.Біляєва, М.Івако, К.Сухомлин, А.Сухобок та К.Гайдук отримали подарунки. А головний приз від спонсора - магазину «Меблі для всіх» - отримала родина Л.Кондратенко, мама з дітками-двійнятами. Після парадів розпочався святковий концерт за участю кращих колективів району.
Свято вдалося барвистим і веселим. На велике спасибі заслуговують сільські громади і підприємства, які відповідально і оригінально підійшли до підготовки своїх експозицій. Райдержадміністрація і райрада висловлюють щиру вдячність депутатам облради Г.Н.Божку, О.Д. Веселому, керівникам псп Чепелівське В.А.Піскуну , псп «Прогрес» В.В. Сорокіну, ТОВ «МК-Добробут» П.І.Капиці, вищого професійного училища лісового господарства І.С. Вдовенку, приватному підприємцю В.В.Єрмоленку, магазину «АТБ» за допомогу в проведенні святкування 22-ої річниці незалежності України та 90-річчя утворення Щорського району.
Лариса МАРТИНЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий