пятница, 16 августа 2013 г.

Позитивні зрушення є

У четвер відбулося засідання громадської ради при райдержадміністрації. На зібрання були запрошені голова райдержадміністрації Олександр Грабовський, його заступник Володимир Карпенко та начальник управління соцзахисту населення РДА Ольга Запорожець.


О.В.Грабовський поінформував про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за перше півріччя 2013 року, розповів про намічені плани та позитивні зрушення в житті Щорсівщини. Зокрема, повідомив, що план промислового виробництва виконаний на 105%. Позитивні зімни є і в сільському господарстві: засіяно 13 тис. га, що на 2 тис. га більше, ніж в минулому році. Приємно, що сільгосппідприємства в цьому році на 2 млн. грн. закупили сільгосптехніки, збільшують кількість молочної череди, будують сушарки, елеватори, сучасні доїльні зали. Велику увагу район приділяє енергозбереженню і переходу котелень на біопаливо. У Гуті Студенецькій щомісяця виготовляють 200 тонн пілет з відходів деревини, їх в основному закуповує Німеччина, проте виробники готові продавати їх і щорсівчанам. Мова йшла і про не дуже задовільний стан доріг, які все ж ремонтуються в міру надходження коштів, і про медичну галузь, і про ремонт стадіону. Завершив свою доповідь голова РДА на позитивній ноті – в районі за Президентською програмою встановлять один спортивний та три дитячі майданчики.
О.В.Запорожець розповіла присутнім про соціальний захист інвалідів, яких в районі близько півтори тисячі, і детально зупинилась на соцзахисті дітей з особливими потребами. Нині покращилось забезпечення їх візками, паличками, коригуючим взуттям тощо. На Чернігівщині діють 4 реабілітаційні центри для дітей-інвалідів. У планах - створити в Щорсі групу для денного перебування дітей з особливими потребами, які вже є в двох районах області.
Наостанок В.М. Карпенко запросив усіх присутніх на святкування Дня прапора, Дня незалежності та 90-річчя утворення району.
Щодо питань, порушених на минулому зібранні громадської ради, то заступник РДА поінформував, що підприємець Сергій Виблов слова свого дотримав і виділив пиломатеріали на захисний парканчик під стінами гімназії. Але остаточна реалізація цього проекту ще попереду.
Вів засідання голова громадської ради Володимир Смоляк. З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення, які знаходяться на контролі в райдержадміністрації.
Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий