пятница, 30 августа 2013 г.

Концептуальні завдання

Виїзне розширене засідання колегії райдержадміністрації цього вівторка провели у Великому Щимелі. Якщо точніше – в залі нещодавно відремонтованого сільського клубу. Як зауважив голова райдержадміністрації О.В.Грабовський, учасники зібрання (а серед них були і директори шкіл району) отримали слушну нагоду пересвідчитися в успішній реалізації проектів оновлення закладів культурно-освітянської інфраструктури Щорсівщини.
Робота колегії почалася з інформативного виступу голови обласного територіального відділення антимонопольного комітету України А.В.Свириденка. (Про діяльність очолюваної ним установи «Промінь» публікує окремий матеріал.) Потім розпочався розгляд основних питань порядку денного.
Про хід виконання програми зайнятості населення на 2013-2014 роки доповіла директор РЦЗ Р.М.Аникієнко. Основним лейтмотивом її виступу стала добре відома теза: лише у випадку стабільного розвитку економіки створюватимуться нові робочі місця. На додачу до сказаного нею сільський голова Сновського В.О.Клименко поділився своїми міркуваннями стосовно локального ринку праці в селі. (Серед іншого повідомив, що з-поміж бречуків офіційно працевлаштовано лише близько 50 осіб, а ситуацію до певної міри вирівнює хіба організація громадських робіт.)
Реалізацію на Щорсівщині програми розвитку малого й середнього підприємництва докладно висвітлила в своєму виступі начальник відділу економічного розвитку райдержадміністрації Г.М.Гукун. За її словами, нині в сфері малого та середнього бізнесу зайнято 2628 наших земляків. Тобто кожен 6-й працездатний мешканець району. Загалом налічується 75 малих і середніх підприємств. На території двох сільрад діють обслуговуючі кооперативи. Загальна сума наданих ними послуг та виконаних робіт для сільського населення у І півріччі 2013 року склала 820,7 тис. грн. Закуплено сільгосппродукції на 4 млн.459 тис.грн, надано зооветеринарних послуг на 443 тис.грн. У 13 селах організоване виїзне торговельне обслуговування населення. (В цьому контексті слід відзначити таких підприємців як Л.О.Тебенко, М.К. Воловик, Л.М.Мороз, О.А.Шаповал.) У виробничій сфері хороші результати демонструють В.В.Єрмоленко (випічка хліба та булок), М.Ф.Росік, С.М.Клименко, А.Г.Євхан, О.П.Костюченко, С.А.Виблов, Л.І. Самусенко (деревообробка). Побутові послуги теж надаються приватними підприємцями. Діють 5 перукарень, 2 ательє з індпошиву одягу, манікюрні салони, фотостудія, пункти ремонту взуття й побутової техніки тощо. Пасажирські автоперевезення здійснюються АТП і підприємцями О.С.Кухаренком, І.А.Капустою, А.В.Дунаєм. Стабільний попит на стоматологічні послуги М.Д. Тунди, Л.В.Борисенко та О.В.Поречина.
Восени цього року планується відкрити оновлений центр надання адміністративних послуг, завдяки чому значно спроститься робота із заявниками-підприємцями. Райбюджетом на 2013 рік передбачено 15 тисяч гривень на підтримку малого підприємництва. У рамках реалізації завдань В.Ф.Януковича у Щорсі голови райдержадміністрації та райради підписали угоду з райспоживспілкою про поглиблення соціального партнерства.
Темою виступу начальника місцевого відділення податкової інспекції С.В.Привали став аналіз відповідності декларованих і реальних заробітних плат у приватному секторі економіки.
Коли на колегії зайшла мова про стан кадрового менеджменту в закладах освіти, начальник відділу освіти РДА А.М.Біба розповіла присутнім, що основні зусилля в цій сфері спрямовані на реалізацію стратегії розвитку освітянської галузі, затвердженої В.Ф.Януковичем. В обговоренні доповіді взяли участь директори Кучинівської та Гірської школи – Н.Б. Шевченко й Т.І.Клименко.
Не обійшли увагою члени колегії й таке болюче питання як наявність заборгованості із заробітної платні. Доповіла з цього приводу начальник рай- управління соцзахисту О.В.Запорожець, а в обговоренні взяла участь начальник райуправління песійного фонду М.С.Шидловська.
Стосовно взаємодії райдержадміністрації та правоохоронних органів, то цю тематику ґрунтовно висвітлили керівник апарату РДА А.П.Миргородський та начальник РВ УМВС А.В.Зеляк.
За розглянутими на засіданні питаннями членам колегії було доручено підготувати остаточні проекти рішень.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий