пятница, 16 августа 2013 г.

Статус ставка

У №31 райгазети від 27 липня 2013 року була опублікована стаття під назвою «У ставках купатися і рибалити можуть усі», і деякі громадяни сприйняли прочитану в ній інформацію буквально і вже зранку в неділю на орендований мною ставок приїхало чимало рибалок і
заявили: «Будемо ловити рибу скільки і яку захочемо, тому що в «Промені» так написано». А тому я, як орендар ставка руслового на річці Тихонка, що знаходиться поблизу с.Чепелів, хочу довести до відома населення більш детальну інформацію, яка стосується водокористування на вищевказаному водному об’єкті, адже громадяни перед тим, як здійснювати рибальство в орендованому іншими особами ставку, повинні з`ясувати, чи є обмеження щодо загального водокористування на даному водному об’єкті, ознайомитись з цими обмеженнями.
Даний ставок, згідно з договором оренди від 25 листопада 2010 року, переданий на умовах оренди для вирощування товарної риби (риборозведення), що пов’язане із штучним розведенням риби. А тому для задоволення прав громадян на здійснення загального водокористування на орендованому водному об’єкті та відповідно до ст. 47 Водного Кодексу України встановлені наступні умови загального водокористування. Згідно з пунктом 8.1 договору оренди дозволяється у встановленому місці: водопій домашніх тварин; вигул домашньої птиці; забір води з водного об’єкту без застосування споруд або пристроїв; любительське та спортивне рибальство в порядку, встановленому орендарем за погодженням органів рибохорони. Не дозволяється плавання на човнах та купання.
Звертаю увагу, що відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства любительський і спортивний вилов риби для власних потреб дозволяється однією вудкою чи спінінгом всім громадянам України у всіх водоймах України в межах норм (3 кг), затверджених Правилами рибальства. Тобто рибалки мають право на вилов у встановленому орендарем місці таких видів риб як щука, окунь, плітка, які є аборигенами водойми, і вони розмножуються природним шляхом.
Отже, я, як орендар ставка, з метою уникнення непорозумінь та конфліктів, доводжу до відома населення умови загального водокористування, які погоджені із орендодавцем ставка (Щорською районною державною адміністрацією). При цьому громадянам слід пам’ятати наступне. Незаконний вилов риби в орендованому ставку іншими особами може призвести до адміністративної чи кримінальної відповідальності, оскільки вселена риба є власністю орендаря і її вилов може розцінюватися як крадіжка.
О.ШЛЬОНСЬКИЙ, орендар ставка

Комментариев нет:

Отправить комментарий