пятница, 30 августа 2013 г.

«Енергетик» - чемпіон!


Таблиця проведення чемпіонату району з футболу 2013 року
№ п/п Команда В П Н Р/М О М
1 ФК «Енергетик» 9 - - 38/11 27 І
2 ФК «Тайм» 7 2 - 33/7 21 ІІ
3 ФК «Аматор» 4 5 - 18/20 12 ІІІ
4 ФК «Колос» (с.Петрівка) 3 6 - 16/30 9 ІV
5 ФК «Колійник» 2 7 - 7/32 6 V
6 ФК «Снов» (с. Н.Боровичі) - - - - - VІ
Примітка. Команда «Снов» (с. Н.Боровичі) знялась з розіграшу, тому результати всіх ігор за її участю анульовані.





У контексті святкувань з нагоди Дня незалежності помітною подією став останній тур чемпіонату району з футболу. Так вже склалося, що саме у двох матчах, проведених 24 серпня на стадіоні «Колос», вирішувалася доля призових місць. І це підігрівало настрій як уболівальників, так і футболістів.
Преша гра між «Аматором» та «Колійником» повинна була дати відповідь на запитання: хто стане володарем умовної «бронзи», тобто ІІІ місця? Аматори з самого початку поводилися на полі більш активно, ширше комбінували, тож і не дивно, що ще у першому таймі вони забили два голи. Причому, рахунок вдалося відкрити чудовим дальнім ударом, після якого м`яч влетів у «дев`ятку» воріт суперника. Другий тайм виявився не менш динамічним. «Колійник», попри домінування «Аматора», продовжував чинити супротив, час від часу організовуючи контратаки. (Що не кажіть, а характер у залізничників є!) Хоча й гравці «Аматора» не дрімали: після вдалої комбінації на підступах до чужого штрафного майданчика один з них сильно пробив по воротах, і м`яч, торкнувшись штанги, струсонув сітку за спиною голкіпера. Рахунок став 3:0. У «Колійника» ще був шанс скоротити відставання – наприкінці матчу йому довелося пробивати штрафний удар з точки метрів за 25 від чужих воріт. М`яч влучив у стінку із захисників «Аматора», й суддя вирішив, що один із них при цьому зіграв рукою. Вирок був однозначний: пенальті. Але голкіпер Я.Старченко ще раз продемонстрував свої неабиякі якості – блискавичну реакцію та майстерність – відбивши м`яч, потужно надісланий у створ воріт з 11-метрової позначки. Словом, «Аматор» цілком гідно завершив виступ у чемпіонаті переконливою перемогою, ставши володарем ІІІ місця.
Провідним матчем туру стала зустріч лідера – «Енергетика» - з претендентом на чемпіонство «Таймом». Якщо б таймівці перемогли суперників з хорошим рахунком, вони б вийшли на перше місце в турнірній таблиці. Однак реальність склалася геть інакша. Чи то енергетики довели свій стабільно високий рівень гри, чи то у «Тайму» виникли дійсно відчутні проблеми з комплектуванням основного складу, але останню інтригу чемпіонату було поховано ще у першому таймі. Спостерігаючи за малюнком гри, вболівальники бачили: «Енергетик», хоч і трохи, але випереджає суперників у швидкостях, його комбінації частіше доводилися до логічного завершення, та й налаштованість на перемогу в гравців цієї команди відчувалася більш виразно. Такий стан справ однозначно відбився на рахунку, який у середині другого тайму зріс вже до 3:0 на користь енергетиків. Єдине, на що спромоглися таймівці – забити гол престижу. (Сталося це наприкінці матчу, в метушні біля воріт «Енергетитка».)
У коментарі для «Променя» начальник відділу в справах сім`ї, молоді та спорту райдержадміністрації А.З.Косевич сказав, що церемонія нагородження призерів чемпіонату та кращих гравців відбудеться під час відзначення Дня фізкультури.
Олег МІРОШНИЧЕНКО, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий