среда, 21 августа 2013 г.

«Власний дім»

На виконання завдань Президента щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів голова райдержадміністрації Олександр Грабовський провів з керівниками структурних підрозділів нараду щодо впровадження в районі програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».


За період впровадження програми «Власний дім» з мешканцями району укладено 136 кредитних договорів на суму 2 млн.146,1 тис.грн., прокредитовано – 1 млн. 817,2 тис.грн. Позичальниками за допомогою отриманих кредитів введено в дію 1,7 тис. кв. м житла, придбано 3 житлові будинки, прокладено 8,9 км вуличних газопроводів, газифіковано 107 садиб, 3 селянські родини отримали кредити на розвиток особистого селянського господарства. Серед позичальників кредитів 30 молодих сімей, 4 - багатодітні, 24 працівники освіти і культури, 4 – охорони здоров’я, 22 пенсіонери та інші категорії громадян. Показники впровадження програми в районі підкреслюють її популярність у сільських жителів, а кількість звернень – про потребу в подальшому її розвитку. У поточному році з райбюджету для співфінансування пільгових кредитів виділено 15 тис.грн., з яких станом на 1 серпня профінансовано 5 тисяч.
В обговоренні теми взяли участь начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва РДА Олександр Коротиш та начальник фінансового управління РДА Микола Іваницький.

Комментариев нет:

Отправить комментарий