пятница, 30 августа 2013 г.

Нема роботи? Провалились на екзаменах? Є вихід: служба за контрактом

У 25-річного Максима РЯБЕНЬКОГО (на фото) зі Щорса таких проблем не було. Закінчив Чернігівський педуніверситет. Працював інженером – метрологом у Варві. Проблема була в іншому: все було «не те».
Тому не приносило задоволення. Було таке відчуття, що живе не своїм життям, що його призначення – в іншому. Пошуки свого життєвого шляху привели Максима… в армію. 9 місяців служби (в Генштабі Збройних Сил України) почали розставляти «крапки над «і» в його житті. Демобілізувавшись, Максим відчув, чого йому не вистачає. «Не наслужився», – пояснював рідним та друзям. Тепер, принаймні, було ясно, з чим пов’язувати майбутнє. Для служби за контрактом обрав 95-ту окрему аеромобільну бригаду в м.Житомир. Успішно пройшов профвідбір (крім хорошої фізичної підготовки, в активі Максима на той час було 6 стрибків з парашутом). Служить водієм на ГАЗ-66. Питаю, кого возить.
- Цілий комплекс, - посміхається Максим. – Чули про міномет «Васильок»? Він добре зарекомендував себе в Афганістані.
Служба подобається: хороший особовий склад, офіцери. Спочатку жив у казармі. Там, – розказує, - були непогані умови (тільки прати доводилося руками). Але захотілося кращих, тому помешкання він зараз винаймає. Зарплатня це дозволяє (солдат при умові виконання обов’язкової програми отримує від 3 тисяч гривень). Форму видають безкоштовно, а харчування в основному за свій рахунок. (Безкоштовні тільки обіди. Якщо військовослужбовець не харчується, йому виплачується компенсація.) Для Максима підходить усе. Навіть те, що дисципліна досить сувора.
- Постійно займаємося фізичною підготовкою, – додає до сказаного. – Це тільки на користь. Будь-який мужчина, який поважає себе, завжди повинен бути у хорошій фізичній формі. Багато хто приходить не після армії, як я, а відразу після школи. І нічого. Звикають.
Перший контракт підписується на 3 роки, два інші – кожен на 5. І можна йти на вислугу.
- А дівчат-контрактниць багато?
- Не багато. – каже Максим. – На жаль…
Марія ІСАЧЕНКО
ДО ТЕМИ
95-та окрема аеромобільна бригада бере участь у багатьох міжнародних навчаннях. Військовослужбовці частини неодноразово виконували миротворчі місії в різних куточках світу. З грудня 2012 року бригада входить до складу високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий