среда, 12 марта 2014 г.

Книга про рідний край

Минулої суботи у Городнянському районному будинку культури було по-справжньому урочисто і святково. Там проходила зустріч з новим друкованим твором, по-справжньому великими людьми - його авторами і героями.




Побачила світ історико-краєзнавча книга «Неопалима купина – наша славна Городня», присвячена славному і героїчному літопису Городні, - старовинного містечка на Чернігівщині. Цікаві й маловідомі факти, архівні документи і спогади безпосередніх учасників подій, викладені в художньо-публіцистичній формі, зробили видання однією з найповніших розповідей про місто і його людей. Книга щедро ілюстрована і розрахована на широке коло читачів.
Ця книга створена за ініціативи колишнього голови виконкому Городнянської міської ради народних депутатів (колишнього першого секретаря Щорського райкому партії), Надзвичайного і Повноважного Посла України Петра Шаповала та групою журналістів: Наталією Авер’яновою, Станіславом Закусилом і Леонідом Якубенком.
Від задуму до виходу першого примірника минуло більше року. Весь цей час у збиранні матеріалів, пошуках фотографій, перевірці фактів авторам безкорисливо допомагали десятки фахівців-архівістів, краєзнавців, старожили Городні й палкі її патріоти. Всі вони, такі різні і несхожі, - наші сучасники, і всі об’єднані єдиним – гарячою любов’ю до України. А вже підростає юна зміна, якій далі нести на плечах у завтра багатостраждальну і невмирущу Городню і отчий край. Як священна неопалима купина, грітиме вона наші душі і в свята, і в будні – повсякчас і незмінно.
Фото Олени КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий