пятница, 21 марта 2014 г.

Військове підсилення

Україна нині живе в умовах російської збройної інтервенції. Чільні московські політики, не криючись, заявляють, що після захоплення Криму слід чекати окупації й решти території нашої держави. Рішенням українського керівництва розпочато передислокацію частин та підрозділів Збройних сил з метою протидії агресії з боку сусідів. Минулого тижня державна прикордонна служба інтенсифікувала обладнання інженерних позицій у зоні своєї відповідальності.
А в неділю до Щорса та деяких інших населених пунктів краю прибули українські військові з бронетехнікою та додатковими вогневими засобами. Біля мосту через річку Снов було обладнано блокпости, на бронетранспортерах піднято національні прапори. Як розповів «Променю» районний військовий комісар підполковник Ігор Батюк, на Щорсівщині розташувалися підрозділи підсилення.
Допомогу військовослужбовцям надали активісти місцевої самооборони (Олег Хасенко , Вадим Платонов та інші), ВГО «Українська служба порятунку» (Олексій Малютін), міський голова Роман Зуб, інші державні структури, зокрема - міліція, підприємці й чимало наших земляків. Вони організували допоміжне чергування на блокпостах, завезли дрова, продукти харчування. Попри холодний вітер і мокрий сніг, люди терпляче несли службу разом із солдатами. Багато щорсівчан і заради цікавості прийшли подивитися на бойову техніку, фотографувалися. Особливою активністю вирізнялися підлітки та молодь. Загалом народ рішуче висловлювався на підтримку своєї армії, засуджуючи політику керманичів Росії, спрямовану проти України. «Це наша земля, і ми повинні її захищати!» - таким був лейтмотив їхніх висловлювань.
 Олега МІРОШНИЧЕНКА.

Комментариев нет:

Отправить комментарий