вторник, 11 марта 2014 г.

Доля рідного міста в наших руках!

Росія ввела частину військ до Криму. Як ця подія відбилася на житті Щорсівщини? З огляду на події, які відбуваються протягом останніх тижнів у нашій країні, пропонуємо читачам «Променя» добірку коментарів від представників державних структур і громадського активу.
І.В. БАТЮК, районний військовий комісар:
- Згідно з рішенням Ради національної безпеки та оборони України, ще минулої суботи, 1 березня,
розпочалися навчання команди Щорського РВК. Штати було укомплектовано особовим складом після проведення оповіщення осіб, які передбачено задіяти у запланованих заходах. Явка склала 95% (одна людина була хвора). До військкомату викликалися рядові запасу у віці до 35 років, сержанти – до 40, найстарший офіцер - 1962 р.н. Стосовно соціального складу – це робітники, вчителі, підприємці, працівники держустанов тощо. Наразі з ними тривають заняття на тему мобілізаційної готовності, тактичної і стройової підготовки. Попередньо визначено, що процес триватиме 10 діб. Окремо хочу підкреслити, що мобілізаційні заходи не проводяться, до армії нікого не забрано.
Р.Г. КЛИМЕНКО, І-ий заступник начальника райвідділу міліції. (Керівник РВ УМВС нині перебуває у відпустці):
- Співробітники органів внутрішніх справ Щорсівщини здійснюють посилену охорону громадського порядку. В цьому їм активно допомагають добровольці з числа активістів громадських формувань. Вони беруть спільну участь у патрулюванні вулиць Щорса, разом реагують на ті чи інші події. Загалом криміногенна ситуація в районі контрольована, люди з розумінням, адекватно ставляться до стану справ у країні, відчуваючи свій обов’язок перед громадою в питанні дотримання порядку та збереження законності.
Перед розмовою із заступником начальника відділу прикордонної служби «Щорс» П.М.Мелашенком (якого керівництво уповноважило для розмови з пресою) на території місцевого підрозділу можна було побачити вартових кордону, озброєних пістолетами, зі сталевими касками. А офіційний коментар надійшов такий. Відділ прикордонної служби «Щорс» виконує завдання, передбачені законами «Про державний кордон «України», «Про державну прикордонну службу України», «Про прикордонний контроль». Основною функцією є забезпечення недоторканості держкордону. Також в обов’язках особового складу підрозділу - здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску «Щорс» та «Хоробичі», створення умов безпеки для пасажирів на потягах, які слідують з України в Білорусь та в зворотньому напрямку. Наразі обстановка в цих двох пунктах пропуску є стабільною і контрольованою, прикордонники несуть службу в штатному режимі.
О.М.ХАСЕНКО, активіст громадської охорони:
- Ще 22 лютого, реагуючи на зміни, що відбулися в Україні, зважаючи на існування в деяких регіонах держави певних неконтрольованих процесів, громадськість Щорса ініціювала створення допоміжних формувань, які б спільно з правоохоронцями могли б належним чином впливати на ситуацію. Задекларований намір людей однозначно підтримали міський голова Роман Зуб і група депутатів міськради. (В цьому вони наслідували приклад Чернігова й інших населених пунктів області). Всі ці люди були об’єднані чітким розумінням того, що підтримання правопорядку в місті – наш спільний обов’язок. Загалом близько сорока щорсівчан долучилися до охорони спокою на вулицях. Переважно вночі вони разом з міліціонерами виходять на патрулювання. Всі дії чітко координуються з боку державних структур. Небайдужі громадяни – це і колишні співробітники міліції, і підприємці, і громадські активісти, і навіть безробітні. Хто може, той надає свій транспорт для об’їзду території. Окремої згадки заслуговує причина, що спонукала місцеву громаду до активних дій, – є дані, ніби кримінальні елементи немісцевого походження, як-то кажуть, під шумок, могли вдатися до спроб дестабілізації обстановки в Щорсі з метою особистої наживи й навіть вже почали придивлятися до деяких об’єктів. Аби не сталося нічого лихого, громадська охорона долучилася до справи збереження спокою, життя та здоров’я своїх земляків. Разом з тим спільні патрулі виконують і звичні завдання: виявляють і затримують п’яних водіїв, намагаються гамувати недоречні пристрасті в місцях масового дозвілля громадян. До речі, було б непогано, якщо б на певний період кафе та інші подібні заклади трохи скоротили час своєї роботи. Це б суттєво вплинуло на обстановку в місті – у позитивному контексті. До речі, громадські формування відкриті для кожної свідомої людини, тож якщо хтось бажає долучитися - хай звертається за номерами телефонів, опублікованих у попередньому номері «Променя». Нагадуємо: (067)5383101, (066)7811802, (066)3085729, (098)0234427. Доля нашого рідного міста – в наших руках.

Комментариев нет:

Отправить комментарий