понедельник, 3 марта 2014 г.

Свіча пам’яті

У неділю вдень на центральній площі Щорса люди вшанували пам’ять загиблих учасників української революції. Священик Української Православної Церкви Київського Патріархату отець Андрій відправив заупокійну службу і виголосив потім коротку проповідь.
Її лейтмотивом стали слова, сказані Ісусом Христом своїм учням після воскресіння: «Не бійтеся». Саме ця євангельська істина надихала наших співвітчизників на боротьбу з антинародним режимом, кликала їх вперед, не боячись смерті відстоювати людську гідність, свободу і краще майбутнє для України.

А згодом, увечері, старшокласники гімназії та міських шкіл провели в центрі акцію «Свіча пам’яті». Громадськість міста вшанувала хвилиною мовчання полеглих у Києві та інших містах нашої держави. До учасників акції звернулися міський голова Роман Зуб, підприємець Сергій Василечко, гімназист Ілля Грязнов, лікар Марина Джиджора, науковець Володимир Ребкало та інші промовці. Їхні слова спонукали присутніх до роздумів над такими явищами, як історична пам’ять, відповідальність перед Вітчизною і справжня ціна навіть одного людського життя… Також викликала схвалення ідея назвати центральну вулицю імені Небесної Сотні. Наостанок містом лунко розійшовся відомий клич: «Слава Україні! Героям слава!»

Комментариев нет:

Отправить комментарий