понедельник, 24 марта 2014 г.

Пожежі

– у Кучинівці
За інформацією начальника пожежно-рятувальної частини Р.Силенка, 13 березня о 21 годині черговий ДПРЧ м.Щорс отримав повідомлення про займання нежитлового будинку в Кучинівці по вул. Пушкіна.
Власник – жінка, 1962 р.н., тимчасово непрацююча. Об’єкт пожежі – хата розміром у плані 6 х 12 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна по дерев’яному риштуванню, освітлення відсутнє, опалення відсутнє. Вогнем пошкоджено стіни на площі 6 м кв. Причина пожежі з’ясовується. Для гасіння пожежі залучався караул ДПРЧ зі Щорса.
– у Радвиному
А 15 березня після опівдня надійшло повідомлення про займання сухої трави поблизу с.Радвиного, на території Низківської сільради. Загалом полум’я розгулялося на площі 20 га. Побічні збитки склали 30 000 гривень. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.
Вдалося врятувати лісосмугу площею 1,5 га (на загальну суму 50 тис. грн.), 4 житлові будинки та 5 господарчих будівель (на 90 тис.грн.). На пожежу залучався караул ДПРЧ м.Щорс. Завдяки оперативним та злагодженим діям вогнеборців та місцевого населення вдалося ліквідувати пожежу та запобігти великим збиткам.
До речі
Коментар про сход села у Кучинівці щодо плати за виїзд пожежного автомобіля: відповідно п. 1 ст.80 Кодексу цивільного захисту України гасіння пожеж здійснюється безоплатно. Але, враховуючи незадовільне державне забезпечення підрозділу пально-мастильними матеріалами (за 2013 рік при середньорічній потребі 4 тонни з держбюджету було виділено в грудні 2013 року кошти на закупівлю «аж» 150 л пального), керуючись ч.7 ст.80 КЦЗУ, для гасіння пожежі місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування і суб’єкти господарювання на вимогу керівника зобов’язані надавати безоплатно в його розпорядження вогнегасні речовини, техніку, пально-мастильні матеріали, обладнання, засоби зв’язку, а під час пожежі, що триває понад три години, - харчування, приміщення для відпочинку і реабілітації осіб, залучених до гасіння пожежі.
Р.СИЛЕНКО,
начальник пожежно-рятувальної частини

Комментариев нет:

Отправить комментарий