пятница, 14 марта 2014 г.

Треба думати, як далі жити

Порядок денний та часовий регламент двадцять другої сесії районної ради шостого скликання (відбулася 11 березня), попри різні чутки, змін не зазнали. Все проходило планомірно й без зайвих емоцій. І заяву про суспільно-політичну ситуацію в Україні депутати підтримали майже одноголосно. І дуже виважено, серйозно сприйняли інформацію районного військового комісара Ігоря Батюка про нинішній стан справ на прикордонні. Червоною ниткою в цій інформації було твердження: до армії нікого не забрано, ніяких військових формувань поблизу Клюсів, Гірська, Сеньківки не зафіксовано.

Далі про затягнуті фінансові паски, а точніше – про виконання районного бюджету за 2013 рік, про внесення змін до рішення районної ради від 31 січня 2014 р. «Про районний бюджет на 2014 рік» говорив головний фінансист Щорсівщини Микола Іваницький. Озвучені ним питання були детально проаналізовані на попередніх засіданнях комісій, тому особливих дискусій не викликали. Як і питання переліків об’єктів спільної власності територіальних громад міста та сіл Щорського району, що передаються в оренду в 2014 році, інші подібні питання.
Окремо хочеться зупинитися на звіті директора комунального підприємства «Щорська районна друкарня» Володимира Смоляка про результати роботи у попередньому році. Вони, ці результати, за словами Володимира Миколайовича, як ніколи, плачевні. Бо через казначейські колізії мертвим грузом лежать платіжки, бо зменшується кількість орендарів, падають обсяги замовлень на друковану продукцію, зростає плата за землю тощо. Колектив у складі трьох осіб робить усе можливе задля забезпечення життєдіяльності підприємства, проте без суттєвої підтримки держави йому складно виживати…
Сесія (головував на ній Іван Орда) закінчила свою роботу закликом до всіх місцевих обранців піти і покласти квіти до пам’ятника великому Кобзареві (з нагоди його знаменного 200-річчя).
З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення.
У роботі зібрання взяв участь голова РДА Олександр Грабовський.
Фото Олени КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий