пятница, 14 марта 2014 г.

Заява Щорської районної ради щодо суспільно-політичної ситуації в Україні

Ми, депутати Щорської районної ради шостого скликання, представляючи інтереси жителів району, глибоко стурбовані ситуацією, що склалася в Автономній Республіці Крим, яка веде до дестабілізації обстановки в Україні, загрожує територіальній цілісності суверенної держави.
Ми засуджуємо військове втручання та агресивні дії Російської Федерації, яка порушила всілякі норми міжнародного права та міждержавні договори. Вперше за всі роки незалежності Україна має справу з іноземним військовим втручанням у внутрішні справи суверенної європейської держави.
Констатуючи те, що подальша ескалація конфлікту може призвести не лише до нових людських втрат, а й становить загрозу цілісності та суверенітету України, вимагаємо негайного і повного виводу всіх незаконних військових формувань Росії з території кримського півострова та всієї України.
Ми звертаємося до наших сусідів – російського народу, який завжди вважали і вважаємо братнім. Не потрібно брати в руки зброю, щоб іти з нею на брата і сусіда. У нас спільне коріння, спільна історія і спільне бажання жити в добросусідських стосунках.
Ми підтримуємо виважені дії наших військовослужбовців, пишаємося їх мужністю, бажаємо їм витримки та стійкості духу.
У ці напружені дні ми підтримуємо дії Верховної Ради та уряду України щодо вжиття всіх можливих та необхідних заходів для мирного врегулювання ситуації навколо України, з метою недопущення посягань на цілісність і суверенітет нашої країни. Разом з тим закликаємо всіх політиків утриматися від непродуманих заяв, які можуть спричинити посилення напруги в країні. Вихід із ситуації слід шукати виключно дипломатичним шляхом за столом переговорів.
Звертаємося до жителів Щорського району з проханням зберігати у цей надскладний час витримку і спокій, бути виваженими та відповідальними у своїх діях і вчинках. У ці напружені дні нам, як ніколи, необхідно зберігати нашу єдність та згуртованість. Закликаємо утриматися від категоричних заяв та протиправних дій окремих осіб та груп, що призводять лише до дестабілізації ситуації в районі.
Сьогодні прагнення всього українського народу єдине – жити в сильній, демократичній, європейській державі, де будуть поважати права і свободи кожної людини, незалежно від її політичних переконань, національності, мови та віросповідання.
Заради майбутнього України, щастя наших дітей і онуків, з надією на розум закликаємо усіх до єднання в ім’я соборності, захисту і непорушності наших кордонів.
Схвалено на 22 сесії районної ради
шостого скликання 11 березня 2014 року

Комментариев нет:

Отправить комментарий