пятница, 14 марта 2014 г.

Пожежі


За інформацією начальника місцевої державної пожежно-рятувальної частини Р.М. Силенка, 7 березня перед світанком черговий отримав повідомлення про займання господарської будівлі в Старих Боровичах, яка належить громадянці, 1964 року народження. (Як вдалося з’ясувати згодом, це О.Голодок, приватний підприємець, вдова колишнього керівника тамтешнього сільгосппідприємства – авт.). Отже, по прибуттю на місце події пожежні побачили, що горить величезна дерев’яна (розміром 10 на 70 метрів) споруда. Вогонь встиг знищити дах і пошкодити стіни. На гасіння залучалося два караули ДПРЧ зі Щорса. За попереднім висновком, ймовірна причина виникнення лиха – підпал.
* * *


11 березня о 17 год. 25 хв. на ПЗЧ 8 ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про пожежу залишків сухої трав’янистої рослинності в с. Тур’я по вул. Партизанська поблизу Тур’янської ЗОШ на площі 0,3 га на відкритій території. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Була загроза розповсюдження пожежі на будівлю Тур’янської школи, котельню, три господарчі будівлі та два житлових будинки. На пожежу залучався один караул 8 ДПРЧ м.Щорс. Завдяки оперативним та злагодженим діям пожежних та місцевих жителів лихо було ліквідовано. Слід зауважити, що за період з 8 по 12 березня до підрозділу надійшло 5 повідомлень про неконтрольоване горіння залишків сухої трав’янистої рослинності на території району внаслідок необережного поводження з вогнем.
Так, 12 березня о 9 год. 40 хв. на ПЗЧ 8 ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі в с.Попільня по вул. Південній. Господар - громадянин Г. спалював суху траву та втратив контроль за швидкістю розповсюдження полум’я, яке лише за допомогою сусідів вдалося зупинити в 2 метрах від господарчої будівлі.
13 березня о 11 год. 27 хвилин на ПЗЧ 8 ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про пожежу залишків сухої трав’янистої рослинності м. Щорс по вул. Некрасова, 10. Внаслідок пожежі знищено залишки сухої трав’янистої рослинності площею 0,03 га, пошкоджено паркан на площі 10 м. кв. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Врятовано: три житлові будинки, чотири господарчі будівлі, на загальну суму 400 тис. грн. Цього ж дня о 12 год. 30 хвилин на ПЗЧ 8 ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про пожежу залишків сухої трав’янистої рослинності за адресою:м. Щорс, вул. 30 років Перемоги, поблизу Щорської школи-інтернат, на території Щорської міської ради. Внаслідок пожежі знищено залишки сухої трав’янистої рослинності площею 1,5 га. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Врятовано: лісосмугу площею 1 га. на загальну суму 50 тис. грн. На пожежу залучалися караули 8 ДПРЧ м.Щорс. О 13 годині 02 хвилин на ПЗЧ 8 ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про пожежу залишків сухої трав’янистої рослинності та неексплуатуємого житлового будинку с. Н.Боровичі).Пожежу було ліквідовано до приїзду професійних пожежних місцевими жителями.
Шановні мешканці! Спалювання сухої трави, сміття, підпалювання очерету небезпечне для вашого життя. Вогонь може перекинутися на будівлі, ліси, опори електромереж, газові підстанції та газові мережі. Будьте вкрай обережними під час поводження з відкритим вогнем!
Р.СИЛЕНКО,
начальник пожежно-рятувальної частини

Комментариев нет:

Отправить комментарий