понедельник, 24 марта 2014 г.

У кожній краплині – життя

У середу керівник місцевої дільниці міжрайонного управління водного господарства В.О. Виноградов завітав до Сновського, де зустрівся з учнями 8 і 9 класів сільської школи.




А приводом для візиту став Міжнародний день води. Гість докладно розповів школярам про те, яку надзвичайно важливу роль відіграють у житті планети взагалі й України зокрема річки, ставки тощо. Уявити існування людини без води просто неможливо. Проте разом з тим зростає актуальність такого питання, як збереження існуючих запасів живильної вологи. І обов’язок усього людства – з усією належною відповідальністю поставитися до вимог збереження довкілля та раціонального використання питних ресурсів. Причому треба добре розуміти: екологічна система є міцно пов’язаною і взаємозалежною, навіть на перший погляд, дрібні фактори можуть спричинити в кінцевому підсумку масштабні наслідки.
На Щорсівщині є 17 річок. Найбільша – це Снов, а два невеличкі потічки взагалі не мають назв. Також наш край прикрашають понад сімдесят ставків. Вагомою частиною гідрографічної мережі району вважається багатокілометрова система меліоративних каналів, яка не лише регулює водопотік, а й вберігає територію від можливого підтоплення.
Обов’язковою умовою здоров’я людей є чистота води, її придатність до споживання. Тож збереження водойм і дбайливе до них ставлення є нагальною вимогою сьогодення. На жаль, прикро бачити непоодинокі випадки відверто дикунського поводження деяких громадян на природі: вони залишають сміття після себе, кидають у ставки й канали різний мотлох. І як можна так погано ставитися до рідного краю?
Врешті-решт, дехто навіть руйнує обладнання об’єктів водного регулювання, завдаючи господарству чималих збитків.
Однак, попри все, більшість мешканців Щорсівщини добре усвідомлює: якщо всі ми разом дбатимемо про збереження місцевих гідроресурсів, то й здоров’я та добробут народу будуть кращими. Адже недарма кажуть: у кожній, навіть найменшій краплі, є часточка життя.
Фото
Олега МІРОШНИЧЕНКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий