понедельник, 24 марта 2014 г.

Розорали землю без законних прав! –



стверджували на сільському сході в Іванівці присутні члени тамтешньої територіальної громади і вимагали від відповідних інспектуючих органів належної оцінки діям одного з головних фігурантів псп «Турчанка» Володимира Гвоздьова.

- До сільської ради надходить маса скарг щодо роботи даного підприємства, зокрема, по розорюванню земель запасу, де знаходяться громадські пасовища. Дані землі назване сільгосппідприємство почало розорювати без законних прав на це. Усі звернення виконкому ігноруються, натомість тур’янські господарники продовжують розпоряджатися землями селян без їхньої на те згоди, - наголосив у своєму звіті Софіївський сільський голова Роман Циганок.
Загалом його звіт мав ознаки глибокої аналітичності і торкнувся усіх сфер життя, роботи усіх функціонуючих закладів.
Бюджет, як сказав Роман Миколайович, у 2013 році було виконано на 105%, основну частину надходжень до нього склали податок на землю від юридичних осіб та податок за використання лісових ресурсів. Проте цей бюджет залишається дотаційним і не дає змоги виконувати низку запланованих справ. Серед них – підключення електроенергії до контори в селі Іванівка, яка майже повністю готова до переформатування під приміщення сільської ради.
За словами Р.М. Циганка, це питання обросло довгою бородою і через казначейське блокування продовжує цю бороду ростити.
Із занепокоєнням говорив сільський голова і про погіршення епізоотичної ситуації, навислу загрозу занесення на територію Щорсівщини африканської чуми свиней. Підступна хвороба дуже стійка і небезпечна, тому при найменших її ознаках слід негайно звертатися до державних установ ветеринарної медицини.
У своєму звіті сільський голова не скупився і на хороші приклади в роботі, слова вдячності за підтримку. Дякував фельдшеру Аллі Литвин, котра обслуговує два медичні пункти і володіє справді великим даром зцілення від хвороб, дякував приватному підприємцю Леоніду Тебенку з Тихонович (великодушний і вмілий, він не допустив зривів у постачанні сіл Софіївіка й Глибокий Ріг продуктами першої необхідності), дякував районній владі і районному депутату, і, звісно, депутату Верховної Ради України Ігорю Рибакову. Перелік його добрих справ знайшов схвальні відгуки у всіх мешканців глибинки. Люди казали, що довіряють Ігорю Олександровичу й чекають на нову співпрацю, нові проекти.
І, звісно, не могла не прозвучати тема суспільно-політичної ситуації в Україні. З почуттям тривоги за долю Батьківщини, за цілісність її території учасники сходу вголос висловлювали надію, що тяжкі випробування наш народ подолає.
У сільському сході в Іванівці взяли участь і виступили заступник голови РДА Володимир Карпенко, начальник відділу управління соціального захисту населення Оксана Личак.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий