понедельник, 24 марта 2014 г.

Незаконну зброю потрібно здати

За інформацією інспектора дозвільної системи місцевого райвідділу міліції Д.Підлісного, нині триває реалізація плану першочергових заходів УМВС у Чернігівській області щодо стабілізації оперативної обстановки.



Одним з важливих пунктів цього плану є недопущення злочинів, які скоюються з використанням вогнепальної зброї, боєприпасів до неї, вибухових речовин та спецзасобів. У зв’язку з цим на Чернігівщині, як і у всій державі, проводяться заходи з добровільної здачі населенням зброї, боєприпасів, спецзасобів та вибухівки.
Якщо громадяни добровільно здадуть до органів внутрішніх справ мисливську вогнепальну, холодну або газову зброю, то в подальшому вони матимуть можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати її в особисту власність і використовувати на законних підставах.
Особлива увага громадян звертається на необхідності здачі озброєння, вилученого в деяких областях під час масових акцій протесту з органів внутрішніх справ та підрозділів СБУ. Міліція нагадує, що згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України за незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Крім того, незареєстрована зброя - це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які можуть трапитися з громадянами або з їх неповнолітніми дітьми.
Громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.
Тож, якщо ви бажаєте позбавитися незаконної зброї, боєприпасів чи вибухових речовин, радимо звернутися до працівників дозвільної системи райвідділу міліції за місцем проживання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий