понедельник, 24 марта 2014 г.

Узагальнено низку першочергових питань


Голова райдержадміністрації провів нараду щодо визначення першочергових проблем і перешкод для ведення підприємницької та інвестиційної діяльності, а також створення нових робочих місць.


З метою забезпечення поліпшення умов ведення бізнесу та активізації інвестиційної діяльності в районі голова райдержадміністрації Олександр Грабовський провів нараду щодо визначення першочергових проблем і перешкод для ведення підприємницької та інвестиційної діяльності, а також створення нових робочих місць. Участь у нараді взяли суб’єкти підприємницької діяльності району та керівники організацій та установ, які безпосередньо співпрацюють з ними.
У своєму вступному слові очільник району зупинився на основних позитивних показниках в економіці району. За 2013 рік сума капітальних інвестицій в районі становила 37, 3 млн. грн., що у порівнянні з відповідним періодом минулого року розрахунково становить 158,8%. 23 млн. грн. або 62% загальних капітальних інвестицій – в галузі сільського господарства (придбання сільгосптехніки, будівництво доїльних залів, зерносушильних комплексів та ін.). Найбільшою проблемою було завершення процедури банкрутства на ВАТ «ЩЕМЗ» та виплата зарплати його працівникам. На даний час підприємство придбало ПСП «Прогрес», всі борги погашено. На його базі розпочато створення виробничої інфраструктури по зберіганню та переробці сільгосппродукції. Період реалізації проекту – до 2015 року. Орієнтовний обсяг інвестицій – 15 млн.грн. Очікується створення 50 робочих місць.
У районному центрі зайнятості станом на 1 січня 2014 року знаходилося на обліку 634 людей, з них безробітних - 481. Працевлаштовано 410 чоловік. Проходять навчання 156 чоловік, закінчили навчання - 154. Навантаження на одне вільне робоче місце складає 25 чоловік. За звітний період створено 564 нові робочі місця, що на 34,3% більше планового завдання.
Під час наради її учасники в численних виступах узагальнили низку проблем, які, на їх думку, потребують першочергового вирішення, а також надали багато пропозицій щодо створення в районі привабливого інвестиційного клімату та створення нових робочих місць.

Комментариев нет:

Отправить комментарий