понедельник, 24 марта 2014 г.

Засуджено перевізника нелегальних мігрантів

У жовтні 2013 року на території Корюківського району Чернігівщини співробітники СБУ спільно з прикордонниками затримали 24 нелегальних мігрантів з Афганістану,
у тому числі 4 дітей віком до чотирьох років, а також їхнього провідника - 40-річного мешканця Городнянського району. Встановлено: він погодився за 4 тис. грн. перевезти афганців далі територією нашої держави до м.Вишгород і очікував їх у власному автомобілі неподалік від державного кордону. За рішенням суду громадянина України визнано винним у вчинені злочину. Йому призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з іспитовим терміном у 2 роки.

Податківець вимагав хабара
Підполковник податкової міліції, зловживаючи службовим становищем, вимагав від підприємця 5 тисяч гривень за сприяння у відшкодуванні державою податку на додану вартість цій фірми.
5 березня співробітники СБУ затримали податківця у його службовому кабінеті одразу після одержання грошей. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
До речі, в управлінні діє «телефон довіри» — (0462) 676-208, за яким жителі Чернігівщини мають можливість повідомити про факти вимагання коштів та інші корупційні діяння посадових осіб.

Комментариев нет:

Отправить комментарий