вторник, 11 марта 2014 г.

Присвячено Кобзарю

Цієї весни портрети Тараса Шевченка з’явилися в багатьох оселях району. Більшість – вишиті. Так майстрині висловили своє захоплення поезією Кобзаря і вшанували його пам’ять. 






Роботи Н.Булденко з Кучинівки, В.Железняк з Тур’ї, Н.Антосік зі Щорса, І.Некрасової зі Сновського, М.Голуб з Великого Щимеля, О.Кульгейко (керівника гуртка районної станції юних техніків), інших не схожі одна на одну. А разом взяті, вони ніби створюють збірний образ поета – бунтаря, романтика, людини непростої долі, що віддала своє серце Україні.
Варто сказати і про Шевченкові портрети, створені вихованцями Центру дитячої та юнацької творчості. Вони виконані з соломки, з паперу, вишиті бісером на полотні. Крім портретів Кобзаря, до його 200-річного ювілею в РЦДЮТ створені також оригінальні ілюстрації до творів великого Тараса. Учні школи-інтернату М.Гуревич, А.Шпуренко порадували своїми малюнками (простим олівцем), де зображений не лише випробуваний життям Кобзар – з вольовим, мужнім виразом обличчя, а й зовсім молодий, якому тільки належить пройти важкий і тернистий шлях борця за народне щастя.
Особливої уваги заслуговує робота директора центральної бібліотечної системи Ніни Мокросноп. Це теж – портрет Шевченка. Він – в оригінальній солом’яній рамці. Робота виконана бездоганно.
Про неї, і про інші, що були представлені у фойє районного Будинку культури в день звіту аматорів Щорсівщини, захоплено відгукувались відвідувачі. Багато хто вголос читав вишиті на полотні рядки Тарасових віршів. І всі сходилися на думці: вони наче про сьогодення.
На знімках: експонати виставки, присвяченої ювілею Шевченка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий