четверг, 6 марта 2014 г.

З надією на мудрість

Конституція України визначила прокуратуру як єдину систему. Викладення основних положень про прокуратуру в окремому розділі основного закону зумовлено тим, що виконання покладених на неї функцій і повноважень є самостійним видом державної діяльності. Такий висновок підтверджують також як специфічні функції та характер діяльності прокуратури, так і принципи їх організації, єдність завдань цього незалежного централізованого державного органу.


30 січня 2014 року на 20-й сесії райради прокурором району надано звіт про стан законності в Щорському районі. Органи влади та громадськість поінформовано про вжиті заходи щодо її зміцнення. В районі не допущено загального погіршення динаміки злочинності. Правоохоронні органи виконують обов’язок щодо захисту конституційних прав громадян. Постановою координаційної наради вжито додаткових заходів щодо протидії корупції, розкриття злочинів, розшуку безвісти зниклих та злочинців.
Не зважаючи на ситуацію, яка склалася в країні, прокуратура працює у звичайному режимі, продовжуючи виконувати відповідно до чинних законів функцію нагляду за додержанням і застосуванням законів.
Наголошую: діяльність прокуратури завжди спрямована на утвердження верховенства закону, зміцнення правопорядку та захист прав і свобод людини й громадянина. Служіння закону – ось основне завдання. На сьогодні основним завданням суспільства є стабілізація ситуації, яка склалася в державі, усунення негативних наслідків та недопущення порушень закону. Звертаюся до громадян Щорсівщини з надією на мудрість та виваженість в рішеннях, не піддаватися на можливі провокації радикально налаштованим особам, дотримуватися правопорядку.
В.НЕВМОВЕНКО,
в.о. прокурора району

Комментариев нет:

Отправить комментарий