понедельник, 3 марта 2014 г.

Смячани хотіли конкретних відповідей




Перед початком сільського сходу у Смячі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих на Майдані.
Голова села Тетяна Лисенко у своїй доповіді розповіла, як прожила громада минулий рік. (Громада налічує більше 620 мешканців. Смертність і тут, як не сумно, перевищує народжуваність).

У селі працює школа (там навчається 41 учень), є ФАП (люди задоволені роботою молодого спеціаліста), клуб, кафе, 4 магазини, діє приватне підприємство та фермерське господарство. Принагідно голова села подякувала його керівникам та присутньому депутату райради Григорію Скидану (він брав активну участь у роботі сходу) за допомогу у вирішенні проблем громади. Однією з найгостріших з них було будівництво мосту неподалік села. Гуртом з проблемою впоралися. У планах на нинішній рік – завершити огородження кладовища, здійснити ямковий ремонт доріг, відновити роботу ПСО (пожежна машина є).
Якщо коротко сказати про питання, на які сільчани хотіли отримали відповідь, то слід наголосити: стосувалися вони закупівельних цін на молоко (дуже низькі), використання орендарями земель (взяли в оренду, але не обробляють), дотацій на молодняк, випасання худоби, вуличного освітлення. При цьому, сільчан не надто цікавили цифри, які наводив у своєму виступі очільник управління сільського господарства Микола Колодюк. Вони хотіли почути конкретну відповідь: чого чекати смячанам, що районне начальство думає про подальшу долю села.
Начальник управління Пенсійного фонду Марія Шидловська розповіла про деякі нюанси оформлення пенсій, відповіла на питання сільчан (вони стосувалися конкретних, окремо взятих, випадків).
З інформацією перед присутніми виступила також начальник відділу управління соціального захисту населення РДА Оксана Личак.
Не можна стверджувати, що сход пройшов дуже спокійно: іноді емоції брали гору. Але це було, перш за все, доказом того, що у залі зібралися небайдужі люди, які душею вболівають за свою малу батьківщину, де живуть і де хочуть ростити дітей та онуків.

Марія ІСАЧЕНКО
На фото автора:
учасники сходу
в Смячі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий