понедельник, 24 марта 2014 г.

Кримінал: події та коментарі

На початку минулого тижня Щорс сколихнула звістка про злочин, скоєний в магазині, що розташований неподалік виїзду з міста в напрямку на Великий Щимель. Детальніше про цю подію розповів т.в.о. начальника райвідділу міліції Р.Г. Клименко.



У понеділок, після опівдня, до одного приватного торговельного закладу зайшов чоловік, який незабаром вчинив сварку з продавщицею. На перший погляд складалося враження, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Демонструючи підвищену агресивність, цей «покупець» накинувся на жінку й наніс їй кілька ударів по голові. Після цього бешкетник зник, а постраждалій довелося викликати бригаду швидкої допомоги. Вчинок правопорушника підпадає під дію статті 125 Кримінального кодексу України (нанесення легких тілесних ушкоджень). Разом з тим, якщо з’ясується, що підозрюваний заволодів і грошима, то вирішуватиметься питання про додаткову кваліфікацію злочину. Наразі міліція вживає відповідні заходи для встановлення особи і затримання нападника.
До речі, користуючись нагодою, варто розповісти про випадок, який може змусити місцевих мешканців дещо задуматися над таким поняттям, як громадянська свідомість. Почалося все зранку, 14 березня, коли працівниця магазину в залінійній частині міста побачила на вулиці непритомного чоловіка. (Як вдалося з’ясувати, це був мешканець Щорса, 1959 р.н., інвалід ІІ групи, непрацюючий). Викликана швидка доставила людину до райлікарні. Серед іншого, в неї було діагностовано переохолодження, тобто до виявлення вона пролежала на землі доволі тривалий час. Наступного дня пацієнт помер. Після проведення судово-медичної експертизи було встановлено, що смерть сталася внаслідок тяжких тілесних ушкоджень, ймовірно – після ударів потерпілому в область черевної порожнини. Здійснені потім правоохоронцями необхідні слідчі дії дозволили встановити особу можливого злочинця. Його затримано, йому офіційно оголошено про підозру. Форму запобіжного заходу для нього обере суд. У разі доведення провини підозрюваний втратить свободу на строк від 7 до 10 років (ч.2 статті 121 ККУ).
Вищенаведена історія повинна спонукати наших земляків до роздумів. Час нарешті забути про байдужість. Якщо хтось побачив вночі непритомну людину на вулиці – це привід хоча б викликати швидку допомогу. Можливо, вчасне реагування врятує потерпілому життя. Приблизно те ж саме стосується і належної реакції на появу в населених пунктах району чужих людей з підозрілою поведінкою. Інформація про цих осіб може суттєво допомогти міліції здійснити упереджувальні дії й ефективніше боротися із злочинністю. Стояти на варті закону - спільна справа правоохоронців та громадян.

Комментариев нет:

Отправить комментарий