понедельник, 3 марта 2014 г.

Де взяти фельдшера?





(нотатки із загальних зборів громадян)

Довідково: на території Сновської сільської ради проживає 699 людей. У власності жителів громади є 14 тракторів, 3 комбайни, 162 корови, 18 коней.  
Шаблонний початок сільського сходу у Сновському був порушений емоційними висловлюваннями частини присутніх на ньому людей, які вимагали від свого голови Василя Клименка конкретних пояснень щодо ситуації з земельними паями. На жаль, нічого втішного Василь Олександрович їм не пояснив. Мав би розрядити обстановку керівник місцевого сільгосппідприємства Віталій Пискун, але його на сході не було. Сказали, що кудись викликали у невідкладній справі. Зате переконливими виявилися приїжджі гості – голова райради Іван Орда, заступник начальника управління соціального захисту населення Валерій Радибеда, начальник районного управління пенсійного фонду України Марія Шидловська. Вони підготовлено поінформували сільчан про напрацювання в роботі, яку виконують, відповіли на їхні численні звернення і наболілі питання. Те, що потребувало додаткового вивчення і додаткових роз’яснень, обіцяли довести до відома найближчим часом.
Окрім вже зазначеного про життя сновської громади, хотілося б виокремити такі її очікування, як будівництво підвідного газопроводу, закінчення ремонту ДНЗ, встановлення стели на пам’ятник загиблим воїнам, впорядкування сміттєзвалища, проведення грейдерування доріг тощо.
Втім, як мені здалося, після виступу справжньої патріотки рідної землі, бібліотекаря від Бога Ніни Ісаченко, її землякам необхідні й висока духовність, високі ідеї й почуття. І вони ці поняття не лише декларують, а й постійно вносять у своє буття. Дбають про ветеранів війни і праці, навчають у школі й дитсадку діточок, організовують концерти до свят, Дні сіл, збирають для райлікарні картоплю та овочі. Це при тому, що у самих з трьох фельдшерських пунктів повноцінно працює один – у Єньковій Рудні. Щоправда, завдяки доброті фельдшера Н.В. Шпуренко не залишилися без медичної допомоги михайлівці.
- І у Сновське б когось знайти, - резюмувала одна з жіночок.
Зрештою, як підкреслив у своїй доповіді сільський голова, тема працевлаштування і безробіття є однією з пріоритетних, але вирішувати її досить складно. Приміром, у пп «Чепелівське» працює всього 10 місцевих громадян, ще менше у приватних підприємців на пилорамі. Решта людей перебивається заробітками за молоко та іншу продукцію з підсобних господарств, енна кількість молоді роз’їхалась по заробітках.
На сході прозвучали подяки народному депутату Ігорю Рибакову – за увагу до своїх виборців, за виконання соціальних угод, за все хороше, що було зроблене і робиться задля простих людей. Від себе ж сільський голова додав, що і він на обраній посаді докладатиме усіх зусиль для вирішення поставлених завдань.


Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий