понедельник, 30 мая 2016 г.

У Сновськ з’їжджалися редактори області





20 травня наше місто зустрічало редакторів комунальних друкованих ЗМІ,
учасників проекту „Від комунальних газет до успішних ЗМІ”
З вітальним словом, інформацією про проект та представленням учасників (їх до Сновська приїхало більше тридцяти) виступив  голова ГО АРЗМІ Олександр Назаренко.
Під час семінару говорили про особливості роздержавлення, зокрема, розглядаючи приклади сусідніх областей та досвід колег-земляків, які планують стати самостійними вже цього року. Редактори презентували докладний аналіз фінансово-економічної діяльності районних комунальних ЗМІ, на конкретних прикладах розкривали  невирішені проблеми з майном, невпорядкованою документацією тощо. При аналізі ситуації по інших регіонах України випливало: більшість газет Львівщини є майже повністю дотаційними, натомість майже всі Сумські ЗМІ уже давно заробляють самі на себе. Тобто, у кожного своє...
Про зміни в статутах газет та підготовку пакету документів, необхідних для процесу роздержавлення, редактори мали змогу проконсультуватися  з юристом проекту. Адже після ухвалення трудовим колективом відповідного рішення, а місцевими радами та РДА – відповідно рішень та розпоряджень про вихід зі складу засновників, розпочинається тривалий процес реформування, який потребуватиме зусиль щодо узгодження майнових, реєстраційних та розпорядчих питань.
Проходив семінар на базі Вищого професійного училища лісового господарства (директор Лариса Дубина), трудовий колектив якого демонструє високі показники в роботі. Висоту впулгівці проявили і цього разу, продумавши все до дрібниць, організувавши все на відмінно.
Учасників семінару також щиро привітали голова обласної ради Ігор Вдовенко, керівництво департаменту ОДА, юридична служба НСЖУ, керівники району і міста – Валерій Радібеда, Павло Мірошниченко, Олександр Медведьов.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий