понедельник, 30 мая 2016 г.

Новосілля у ветеранів

Минулої п’ятниці приймали гостей дві найактивніші громадські організації району – ветеранів України та Товариство Червоного Хреста. Віднині вони оселилися у просторих кабінетах у райцентрі по вул. Миру,53, які надав  їм в оренду районний відділ освіти. У новому приміщенні, де тепер можуть збиратися ветерани, достатньо місця для спілкування, розміщені стенди і фотоальбоми про діяльність організацій. Тут же  діє кімната Товариства Червоного Хреста (керівник Віктор Кравець) з надання першої допомоги, соціальної підтримки та реабілітації, в якій працює масажист.










Громадське об’єднання ветеранів району налічує 7967  осіб. Очолює її нині невтомна Людмила Кравець.  Завдяки її організаторським здібностям, які відзначили не тільки самі ветерани, а й керівництво району, спілка активно веде свою роботу. На День відкритих дверей сюди прийшли з привітаннями учні  зі школи №2. Голови РДА та райради – Валерій Радібеда та Павло Мірошниченко дякували ветеранській організації та ТЧХ за співпрацю (надання допомоги людям похилого віку, учасникам АТО, переселенцям, патріотичне виховання молоді тощо)  і вручили подарунки з нагоди новосілля, побажали її членам найголовнішого - здоров’я і довголіття. Міський голова Олександр Медведьов  запросив ветеранів взяти активну участь у громадських слуханнях щодо децентралізації: «Адже ваші відповідальність і досвід для нас важливі». Перед ветеранами і запрошеними виступили  заступник голови РДА Володимир Карпенко, секретар міськради Наталія Самойлова, начальники відділу освіти та культури й туризму  - Тетяна Булденко і Наталія Добненко, представники Пенсійного фонду та військкомату - Наталія Васько й Андрій Ісаченко, сімейний лікар Анатолій Королецький, голови первинних  організації району та інші.
На заході Сергію Бурдюгу, члену президії  організації, учаснику ліквідації аварії на ЧАЕС, вручили дві Грамоти – від обласної ради та обласної ветеранської організації. Медалями «Ветеран праці» нагородили  тих, хто має трудовий стаж понад 35 років: Людмилу Кравець, Світлану Покрову, Віктора Кравця, Геннадія Павленка, Володимира Атаманюка, Ніну Моцар, Василя Осадчого, Світлану Ступак, Раїсу Коленіченко та Анатолія Лахнова.  Всім присутнім побажали рівнятись на нагороджених  і  досягти не менших успіхів.
Віктор Кравець розповів про роботу ТЧХ та провів  оглядову екскурсію новими кабінетами. Людмила Кравець подякувала всім, хто сприяє у роботі ветеранської організації, і зазначила, що запорука успіху – це тісний взаємозв'язок з органами влади і відповідними службами району, а також небайдужість до спільної справи всіх членів.  Щирі слова, сповнені вдячності, адресувала Людмила Романівна старійшинам, колишнім очільникам ветеранської організації, тим, хто в ній активно працює нині.
Загалом свято видалося наповненим теплом і душевним спілкуванням. Нехай же такими радісними будуть і будні наших ветеранів!

Лариса МАРТИНЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий