пятница, 20 мая 2016 г.

Взаємодія сторін соціально-трудових відносин - запорука збереження соціальної стабільності

Практика засвідчує, що стабільні соціально-трудові відносини в трудових колективах є основною складовою ефективної роботи суб’єктів господарювання та в кінцевому результаті відображається на економічному і соціальному розвитку регіону.
А як в умовах скрутного фінансового становища підприємств, установ та організацій, в період кризових явищ, коли все частіше виникають розбіжності між найманими працівниками та роботодавцями, зберегти стабільність та налагодити відносини між ними в правовому полі? Функції посередника у цій справі виконує спеціалізований державний орган в сфері регулювання соціально-трудових відносин – Національна служба посередництва і примирення (НСПП).
Тож у разі виникнення передумов соціальної напруги та розбіжностей у трудових колективах підприємств, установ та організацій області (незалежно від форм власності і організаційно - правових форм господарювання) з питань порушення вимог законодавства про працю, колективних договорів, угод (в т.ч. порушення термінів виплати та заборгованості із заробітної плати) тощо, до відділення НСПП мають право звертатися як сторони конфлікту, так і органи влади, зацікавлені в стабілізації стану соціально-трудових відносин на відповідній території.  Адреси: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, к. 909, е-mail: dspp_chernigiv@ukr.net. Тел.: 67-52-98, 66-00-58 (факс).

Комментариев нет:

Отправить комментарий