пятница, 20 мая 2016 г.

Вимоги до документів для державної реєстрації прав

Відповідно до ст. 22 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень
з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» зі змінами від 26.11.2015 № 834-VIII встановлюються вимоги до текстів документів, які подаються для державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Тексти всіх документів, що подаються для державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, повинні бути написані розбірливо. У тексті документів, що подаються для державної реєстрації прав, повністю мають бути написані наступні відомості: прізвище, ім›я, по батькові фізичних осіб та їх місце проживання, а також найменування юридичних осіб  та їх місцезнаходження повинні бути написані повністю.
Не розглядаються для державної реєстрації прав та їх обтяжень документи, що мають наступне:  підчищення (підчищення - механічне видалення частини тексту);  дописки (дописки можуть бути як у рукописних, так і у друкованих документах);  закреслені слова та інші не обумовлені в самому документі виправлення (в документах, що подаються для державної реєстрації прав та обтяжень, не може бути ніяких виправлень, що не обумовлені в самому документі);  заповнені олівцем; пошкодження, які не дають змоги однозначно тлумачити зміст документа. Перелік документів для здійснення державної реєстрації прав та їх обтяжень, визначається у Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 року №1127.
Електронні документи, подані для проведення державної реєстрації прав, оформлюються згідно з вимогами, встановленими вищезазначеним Законом та іншими нормативно-правовими актами. Відповідальність за достовірність даних, що містяться в документах, поданих для державної реєстрації прав, несе заявник, якщо інше не встановлено судом. Відповідальність за відповідність електронних копій документів несе особа, яка виготовила електронні копії документів.
Т.ВАСИЛЬЧЕНКО, державний нотаріус

Комментариев нет:

Отправить комментарий