пятница, 27 мая 2016 г.

Травневий перерахунок пенсій проведено успішно

Перерахунок пенсій з 1 травня 2016 р. проведено шляхом збільшення мінімальних розмірів пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, розміри яких визначено від прожиткового мінімуму. Він з 1 травня становить 1130,00 грн, згідно із Законом України «Про державний бюджет України на 2016 рік».


Незалежно від факту роботи проведено перерахунок пенсій за особливі заслуги перед Україною, мінімальний розмір пенсій по втраті годувальника, пенсій ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань, мінімальні розміри пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС, щомісячна державна адресна допомога по догляду за інвалідами війни та учасниками бойових дій, мінімальний розмір пенсій по втраті годувальника членам сімей військовослужбовців.
Пенсіонерам, які працюють, перерахунок пенсій не проводився.
Крім того, з 15 квітня 2016 року повернуто право для призначення пенсії надавати довідки про заробітну плату за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв.
Пенсіонери, яким було призначено пенсію з початку 2016 року, мають право на перерахунок пенсії за поданою заявою та наданою довідкою про заробітну плату.
Детальна інформація на блозі газети «Промінь» http://promingazeta.blogspot.com
М.ШИДЛОВСЬКА,
начальник відділу
з призначення та перерахунку пенсій

Комментариев нет:

Отправить комментарий