понедельник, 30 мая 2016 г.

Настуні, Іринки і ми

Державна реєстрація народження дитини проводиться органами державної реєстрації актів цивільного стану за постійним місцем реєстрації батьків або за фактичним місцем народження дитини з одночасним визначенням її походження та присвоєння прізвища, імені, по батькові. Під час реєстрації народження дитини батьки повинні пред’явити: медичне свідоцтво про народження, паспорти або паспортні документи, що посвідчують їхні особи,  документ, який є підставою для внесення відомостей про батька дитини (свідоцтво про шлюб, заява матері, заява батька та матері про визнання батьківства).

Найпопулярнішими жіночими іменами у минулому році були: Анастасія, Ірина, Марія, Вероніка, Дар’я, Поліна, Мирослава, Софія. Чоловічими – Максим, Іван, Віктор, Єгор, Роман, Олександр, Володимир. Нетрадиційними - жіночі імена: Кароліна, Арина, Сарина, Іванна. Чоловічі: Давід, Тімур.
Нагадаю, що з 22 березня батьки новонародженої дитини можуть отримати свідоцтва  безпосередньо в пологовому відділенні Щорської райлікарні. Прийом документів для державної реєстрації  народження проводиться по вівторках і п’ятницях (з 9-00 до 11-00), а видача свідоцтва про народження – у вівторок і п’ятницю (з 16-30 до 17-30). Батьки зобов’язані невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини, зареєструвати її народження. Невиконання цього обов’язку є підставою  для притягнення батьків до адмінвідповідальності.
Юлія РЕУТА,
начальник районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий