пятница, 20 мая 2016 г.

Героям – слава! Слава Україні!

Відбулися найзнаменніші для ветеранів ІІ світової війни травневі дати. Їх вітала влада, вітали усі ми, дякуючи і  вклоняючись за мужність і відвагу, за те, що зберегли чисте небо і спокій у нашій державі, за те, що  сьогодні вносять свій посильний внесок у досягнення миру на сході країни.


Жителі Займища, а особливо активісти села Оксана Холявко (завклубом), Оксана Кухаренко (працівниця сільради), схиляючи голови перед пам’яттю героїв війни, впорядкували клумбу і сільський обеліск, де поховані визволителі. А керівники району започаткували нову традицію: поклали квіти до могили Юрія Костюченка, солдата неоголошеної війни, який віддав життя за збереження суверенітету та цілісності України.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото Олександра КРУМКАЧА
Вшанували пам’ять жертв політичних репресій 
12 травня у ВПУЛГ відбувся тематичний захід, приурочений Дню пам’яті жертв політичних репресій. Присутні ознайомилися з трагічними подіями, які сталися  у Биківнянському лісі, що під Києвом,  у кінці  1930-х — початку 1940-х років. Там, де відбувалися масові розстріли, закопували приречених до розстрілу в позасудовому порядку, вирок стосовно яких виконувався у Києві. Вже до середини листопада 1938 року без суду було винесено 681,692 смертних вироків, які виконувалися негайно. Більше 1,7 млн. людей було відправлено в табори.

Комментариев нет:

Отправить комментарий