пятница, 13 мая 2016 г.

Люди, що ви коїте?

Протягом останнього року стан справ на міському кладовищі у Щорсі значно поліпшився. Територію помітно впорядковано, а нещодавно – встановлено новий паркан біля головного входу. Чимало наших земляків і мешканців інших міст, чиї родичі знайшли свій спочинок на цьому цвинтарі,  схвально відгукувалися про роботу місцевого доглядача – Сергія Євсеєнка. Зрештою, поміж  українців здавна зберігається шанобливе ставлення до кладовищ, бо це, передовсім, пам’ять.

Однак цієї весни на цвинтарі почали коїтися відверто дикі вчинки. З могил крадуть  квіти – як посаджені, так і букети. Можна лише припустити, який біль розривав серце матері, що принесла квіти до  обеліску свого сина, а їх за якусь годину вже хтось поцупив... Сльози, скарги, обурення. Проблема полягає в неможливості оперативно встановити, хто це вчинив. Не буде ж доглядач перевіряти сумки у кожного, хто йде з кладовища. І взагалі, раніше все регулювалося не режимом охорони, а совістю людей. Але, як бачимо, поміж  тутешньої громади, таки є „паршиві вівці”, котрі здатні красти навіть із могли. І вони забули, що, крім суду людського, ще є суд Божий...
Після поминального дня, „дідів” – як кажуть у народі, якийсь негідник набрав з могил яєць і закидав нещодавно відремонтовану поховальну стіну на головній алеї кладовища. Чому? Навіщо? Навіть припустити складно. А наступної ночі хтось вкрав металеві колеса від тачки цвинтарного доглядача.
Сергій Євсеєнко, не приховуючи емоцій, з болем  так і сказав: „Ну що ж вони роблять?” Відповідне звернення про крадіжку було спрямоване до відділення поліції. Можливо, правоохоронці знайдуть злочинця? А може – в нього таки прокинеться совість і він поверне хоча б колеса від тачки? І такий вчинок зарахується йому в майбутньому?
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий