пятница, 20 мая 2016 г.

І краєзнавство, і етнодемографія

Чергова зустріч сільських бібліотекарів відбулася у центральній бібліотеці з питання «Бібліотечне краєзнавство: від традицій до інноваційного пошуку».
Говорили про задоволення запитів користувачів з історії рідного краю власними фондами і за допомогою Інтернету. Дякували ентузіастам-краєзнавцям, які на сторінках бібліотечних видань розповіли про маловідомі події краєзнавчого літопису: Олександру Крумкачу, Федору Романенку, Василю Маринченку, Івану Стасенку та іншим. Ділилися своїми надбаннями з популяризації краєзнавчих матеріалів.
Цікавою для присутніх була презентація нового видання бібліотеки – книги Сергія Левчановського «Скільки нас, які ми. Етнодемографічний портрет Щорсівщини». Автор, вчитель історії с.Гірськ, у 2013 році закінчив інститут історії, етнографії та правознавства ім. О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка. Він розповів, як виникла ідея розробки теми, як над нею працював, про бажання і надалі її не полишати. Це видання – перша спроба аналізу етнодемографічної ситуації у районі і буде цікаве всім небайдужим до долі краю.
Н. МОКРОСНОП, директор центральної бібліотечної системи

Комментариев нет:

Отправить комментарий